PSC. Autor: David B.

Per al PSC el relleu a l’alcaldia evidencia la inestabilitat del govern local

  • Consideren que els quatre partits que governen la ciutat només volen mantenir-se en el poder.

  • Exigeixen informació sobre la composició del nou equip de govern i la data del ple de relleu.

L’Agrupació del PSC de Sabadell s’ha posicionat de manera molt crítica respecte al relleu a l’alcaldia anunciat per l’actual alcalde Juli Fernàndez (ERC) a favor de Maties Serracant (Crida per Sabadell).

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, “les picabaralles dels socis del quadripartit demostren que no tenen projecte comú per la ciutat i que només volen mantenir el poder costi el que costi”. Al seu parer, l’anunci ha estat “una maniobra in extremis per emmascarar l’evident inestabilitat del govern quadripartit” que durant mesos han estat immersos en “baralles, crítiques, rèpliques, amenaces..” Això, segons Gibert, és la confirmació que “estem davant d’una legislatura de transició, on els principals protagonistes seran la inacció i la inestabilitat”.

Els socialistes creuen que tot s’ha precipitat davant del possible trencament del pacte quadripartit i que Fernàndez, ha pres una decisió sense valorar les conseqüències de “cedir el bastó al primer Tinent d’Alcalde, Maties Serracant”. Gibert afirma “que estem davant d’una fugida cap a endavant” ja que només s’ha concretat el nom de l’alcalde. “No sabem com s’organitzarà el nou govern, qui ocuparà cada responsabilitat, quin paper tindrà Juli Fernández, ni quan tindrà lloc el Ple del relleu”.

En aquest sentit, tot apunta que durant els propers dos anys de legislatura la relació entre els quatre partits que conformen el govern local “no canviarà gaire respecte el que s’ha patit des que van començar les batusses per decidir qui lideraria com a alcalde el govern”. Gibert ha recordat les afirmacions dels que ara governen Sabadell, sobre la necessitat de fer una nova política; però, en realitat el que s’ha vist ha estat “una lluita aferrissada sense control d’uns partits que han volgut mantenir les cadires i el poder per sobre de tot i de tots, i per sobre de l’interès dels sabadellencs i sabadellenques”. A més -ha afegit- la seva “coherència ha saltat pels aires, hem passat de les samarretes al Ple al nomenament d’un alcalde investigat”.

Demanen informació

Els socialistes reclamen al govern i a l’alcalde que posin en coneixement dels partits de l’oposició i de la ciutadana els propers moviments. “Han d’aclarir quina serà la confecció del nou equip. No podem esperar a que les seves baralles internes enquistin el desgovern a la ciutat”. Per a Gibert els problemes reals de Sabadell són la seguretat, la neteja, el benestar de les famílies, la mobilitat, entre d’altres temes, “però el govern ha decidit donar l’esquena a aquestes qüestions, i això és donar l’esquena a la ciutadania”.

A manera de conclusió, el primer secretari local del PSC ha afirmat que, encara que ignoren què passarà en els propers dos anys, està segur que l’actual situació resulta una “pèrdua d’oportunitats” per a  la ciutat. També –ha afegit- que “els socialistes hem fet un esforç de canvi, posant la mirada cap el futur pensant en la ciutat”. En aquest sentit, estan disposats, malgrat la inestabilitat, “a treballar amb el govern en els temes claus per Sabadell. Els nostres veïns i veïnes no poden esperar dos anys a veure els seus problemes solucionats”.

Foto portada: imatge d’una roda de premsa del PSC amb Pol Gibert a la dreta. Autor: David B. 

Comments are closed.