Foto portada: recollida de mobles per part d'operaris d'SMATSA. Autor: cedida.

Perarnau obre la porta a rescindir el contracte a SMATSA si no té “solvència” econòmica

Dura càrrega del regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, contra la direcció de l’empresa Serveis Medi Ambient SA, el dia que ha acusat el consistori de provocar acomiadaments i un pitjor servei a través d’uns canvis tècnics (més info: ‘SMATSA anuncia acomiadaments i menys serveis a causa de “l’ofec”). 

Perarnau assegura que SMATSA ha volgut escenificar un “xantatge” al consistori amb aquest anunci. Tot després de la “querella espúria” que ha portat davant els tribunals a vuit persones vinculades amb el consistori, entre elles l’alcalde, per presumpta prevaricació.

“Com amb la querella, defensem l’interès general i no és de rebut ni la querella ni aquesta roda de premsa. Demanarem explicacions a l’empresa i no tolerarem aquest xantatge al que es vol sotmetre a l’Ajuntament i a la ciutadania per extensió”.

El regidor defensa que ara es pagui a SMATSA exclusivament el que marca el contracte redactat l’any 2012, sense els afegits que s’han vingut convenint des de llavors. í reconeix que la nova Instrucció Tècnica de Facturació tindrà un “impacte”. Les “repercussions econòmiques” en la comptabilitat de l’empresa que tingui la nova Instrucció Tècnica de Facturació (1,2 milions; el 7 per cent de la facturació) haurien d’anar a compte del marge empresarial, i mai “carregar-les” al servei o a la plantilla. “Ells han de tenir capacitat econòmica per respondre”, diu el regidor.

“Bloquejarem els acomiadaments”

Perarnau anuncia que “bloquejarem qualsevol intent d’acomiadament i de pèrdua de les condicions de treball”. Segons el regidor, el consistori ho pot fer. “Quan ells es van presentar a un concurs, sabien quin personal havien de subrogar i quines condicions laborals tenien. Això ho han de respectar i no hi ha motius per reduir plantilla”, segueix.




Si l’empresa no té capacitat per adaptar-se al nou escenari sense afectar la plantilla ni el servei, per a Perarnau queda provada la manca de solvència de l’empresa. Una via que en última instància pot portar a la “rescissió de contracte”. “Entenem que tot plegat revela la falta de sostenibilitat financera de l’empresa. Si ho confirmem, prendrem mesures”. Quines? “Veurem. Pot haver-hi una intervenció econòmica o veure si podem rescindir el contracte. Si l’empresa no té solvència econòmica, podríem avançar cap a la rescissió del contracte”, finalitza.

Foto portada: recollida de mobles per part d’operaris d’SMATSA. Autor: cedida.

Comments are closed.