Foto portada: Pol Gibert i Adrián Hernández, en una imatge d'arxiu.

Picabaralla entre PSC i Ciutadans amb Sabadell al mig

El Partit dels Socialistes carrega contra Ciutadans, per votar contra les inversions a l’hospital Parc Taulí i el soterrament del tren a Gràcia i Can Feu al Parlament. El partit taronja va canviar de vot a darrera hora. Segons ell, per error. Acusen el PSC de tacticisme.

El PSC manté que les esmenes presentades al Parlament per incorporar la recuperació de les pagues extres pendents al Taulí, o les noves inversions a l’hospital no van prosperar per culpa de Ciutadans. Els diputats del partit taronja, entre ells els sabadellencs Joan García i Laura Vílchez, van canviar de vot, impedint que s’aprovessin unes 600 de les 1.200 esmenes presentades del PSC al pressupost de la Generalitat, que havien estat aprovades a la comissió d’Economia.

A part de les esmenes que fan referència al Parc Taulí, el vot de C’s ha salvat al Govern de JxSí de contemplar al pressupost el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al barri de Can Feu”, asegura el diputat Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell. “A JxSí hauran respirat tranquils gràcies a Ciutadans, i podran estalviar-se una part d’aquest diners que havien de servir per millorar el benestar dels veïns de Sabadell”, manté Gibert.

Ciutadans ha respost les acusacions socialistes. Asseguren que el grup parlamentari va votar “per equivocació en dues ocasions d’un total de 115 votacions”. Així mantenen que formularan propostes perquè es faci una nova votació que esmeni l’error, aprovar les esmenes i que les inversions previstes segueixin. El partit taronja assegura que a més d’ells altres grups i diputats es van equivocar. Sense anar més lluny, el propi president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va votar contra els pressupostos.

Acusacions d’aprofitar un error

Ciutadans acusa el PSC de voler aprofitar l’error obtenint un rendiment polític. El portaveu de Cs a Sabadell, Adrián Hernández, manté que els socialistes “sense errors pel mig ha impedit que moltes esmenes de Ciutadans que beneficiaven a la ciutat prosperessin”. Hernández ha reiterat que el fet que Sabadell tingui ara tantes mancances “és l’herència d’una fosca etapa de govern municipal amb el PSC al capdavant i d’anys de pactes amb ERC i CiU”.

Foto portada: Pol Gibert i Adrián Hernández, en una imatge d’arxiu.

Comments are closed.