Foto portada: busos de Sant Sebastià articulats.

A l’espera dels busos nous, en compren de segona mà

A falta de busos nous, que no acaben d’arribar, Sabadell en compra de segona mà. Hi ha 14 busos nous adquirits però s’estan fabricant. Fins a finals d’any no se’ls veurà per la ciutat. Però a curt termini els que circularan seran cinc. De segona mà, provinents de Sant Sebastià i amb 15 anys a les esquenes. S’invertiran 60.000 euros. Dos dels cinc són articulats i tenen 18 metres. 

Fins a finals d’any no arribaran els nous autobusos però l’Ajuntament considera necessari que la flota de la TUS s’ampliï abans. Així ara es compraran cinc de segona mà. Per un costat, tres busos MAN NL 263-F de 12 metres,  a 11.500 euros més IVA cadascun. “Volem fer alguns canvis i no ens podem esperar a l’arribada dels nous autobusos perquè a més hauran de fer de llançadora entre Sant Quirze i l’estació Can Feu/Gràcia a l’estiu”, ha dit el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

També es compren dos busos articulats, de 18 metres, model MAN NG 313, a 13.750 euros més IVA cadascun. “S’han fet proves a Sabadell de busos articulats però no en servei comercial i volem provar-los en hores punta, per exemple, a la línia 4 o 44 al matí”, ha dit Guerrero. En total, s’invertiran 62.000 euros més IVA. La flota de Transport Urbans Sabadell tindrà ara 67 autobusos.




D’altra banda, també es compren 80 màquines expenedores de bitllets per renovar les actuals. 30 màquines són noves; 50 de segona mà. A més, es compren sis columnes elevadores per reparar autobusos a les cotxeres de la TUS, al Passeig del Comerç.

Crítiques de l’oposició

Els arguments de Guerrero no convencen l’oposició. Ayuso (PSC) assegura que “no és la solució” per lluitar contra la contaminació. “Tindrem autobusos de 15 anys, amb una tecnologia contaminant i per no millorar el servei. Què guanyem?”, s’ha preguntat, recordant que fa dos anys i mig que es va aprovar la compra d’uns busos que mai arriben. “Han fet una gestió molt dolenta”, ha criticat Fernández, des de Cs.

“Ens hem endarrerit. Ho reconec. Però el problema de fons és que durant molts anys no se n’havien comprat”, ha etzibat Guerrero.  “Però calia més previsió”, ha criticat la regidora Renom (CiU): “si fem proves per què articulats i no busos de petit format?”. El regidor no adscrit Carles Bosch ha vaticinat que els busos “es poden espatllar cada dia”. “Amb quin suport moral li demanaran al ciutadà que vagi amb un vehicle no contaminat si compren busos contaminats?” diu Bosch.

Foto portada: un dels autobusos articulats de Sant Sebastià. No és exactament, però, el mateix model comprat per Sabadell.

Comments are closed.