Foto portada: Marta Campoy, Ramon Vidal, Vicenç Navarro, i la regidora Elena Hinojo. Autor: cedida.

Podem activa el cercle de Sabadell de la mà de Vicenç Navarro

Després d’un llarg període, el cercle local de Podem a Sabadell ha estat activat. Així ho ha confirmat Vicenç Navarro, president de la gestora del partit lila a Catalunya, davant l’Assemblea Ciutadana que han realitzat al casal Pere Quart. La direcció local que Navarro ha iniciat a Sabadell el seu camí com a màxim dirigent a Catalunya. 

L’activació del cercle és un requisit posat en marxa fa un any i mig per l’equip de Pablo Iglesias, per ‘ordenar’ la consolidació d’un partit que va créixer ràpidament i no sense problemes. Activar els cercles va ser una de les formes ideades pel partit lila per acabar amb els anomenats ‘cercles zombis’, sense continuïtat, instrumentals o unipersonals, que van proliferar en el naixement de Podemos. En un moment determinat, van conviure a Sabadell almenys quatre cercles diferents. En l’època d’Albano Dante Fachín es va activar el de la Concòrdia i ara, segons acrediten les direccions catalana i estatal, el de Sabadell, formalment ‘Círculo Sabadell – Decano‘.

Foto portada: Marta Campoy i Ramon Vidal, aquest matí. Autor: J.d.A.
Ramon Vidal, a la dreta, aspira a repetir com a secretari general a Sabadell. Autor: J.d.A.

Per a ser activats, els cercles han de tenir una certa activitat: una antiguitat mínima de dos mesos, més de cinc integrants i reunions convocades públicament. El catedràtic Vicenç Navarro, cara visible de la gestora que dirigeix Podem a Catalunya després del període d’Albano Dante Fachín, ha estat present a l’Assemblea Ciutadana, dirigida pel secretari general en funcions, Ramón Vidal. L’actual regidor de Salut i el seu equip de confiança aspiren a seguir dirigint Podemos a Sabadell després del procés intern, que es durà a terme en els propers mesos. Vidal destaca que Navarro ha fet el seu primer acte públic com a cara visible de Podem des de Sabadell, considerant-ho com l’inici d’una nova etapa.

La forma lila ha tingut molt problemes interns des de la seva creació, amb la dimissió de part del Consell Ciutadà, l’expulsió provisional i posterior readmissió de les cares més conegudes del partit a la ciutat, i unes primàries suspeses per la direcció catalana. A nivell municipal, dos militants de Podem formen part del grup municipa d’Unitat pel Canvi, el referent sabadellenc dels ‘Comuns’. De cara al futur, Vidal aposta per reafirmar el discurs social de la formació.

Foto portada: Marta Campoy, Ramon Vidal, Vicenç Navarro, i la regidora Elena Hinojo. Autor: cedida.

Comments are closed.