Podemos

Podemos dibuixa el seu full de ruta a Sabadell

  • Podemos tindrà un Consell Ciutadà i un Secretari General local al gener.

  • L’Assemblea Ciutadana tindrà bona part de les competències exclusives.

La formació política que ha alterat el mapa electoral a l’Estat espanyol des del mes de maig, Podemos, ha celebrat aquest diumenge a Rubí una reunió de coordinació de l’àmbit català. Podemos ha dibuixat el seu full de ruta per a constituir-se com a partit a Sabadell.

El calendari marca que entre el 16 de novembre i el 5 de desembre es presentaran les candidatures per a constituir el Consell Ciutadà. Els candidats hauran de portar un projecte organitzatiu i polític per  a la ciutat. Les candidatures poden ser individuals o formant llistes que reuneixen almenys el 30 per cent dels 17 membres que tindrà el Consell. També s’escollirà un secretari general. Actualment, segons fonts de la formació, i després de moltes presentacions a tots els punts de la ciutat, hi ha inscrites al cercle de Sabadell unes 450 persones.

Un cop presentades les candidatures, entre el 6 de desembre i el 25 de desembre es desvoluparà la campanya. Entre el 26 de desembre i el 30 de desembre es faran les votacions. Finalment, el dia 2 de gener es proclamaran els resultats i els constituiran els òrgans de direcció del partit.

El membre de Podemos Sabadell, Antonio Santamaría, intervenint a Rubí, aquest diumenge. Autor: Podemos / cedida.
El membre de Podemos Sabadell, Antonio Santamaría, intervenint a Rubí. Autor: Podemos / cedida.

L’estructura del partit estarà fixada així en tres nivells. Per un costat, i sempre oberta, l’Assemblea Ciutadana, que tindrà tot un seguit de competències exclusives, com decidir sobre aliances electorals, fer les llistes electorals en base a primàries obertes, aprovar el programa electoral o i escollir o revocar qualsevol candidat o membre del Consell. En un segon nivell, hi haurà la direcció, organitzada en el Consell Ciutadà. Finalment, el secretari general, que és el responsable de la representació política i institucional a la ciutat. Fins el moment, i com fins ara, Podemos a Sabadell funciona amb una estrctura “provisional”.

A nivell estatal, la formació es troba ara a pocs dies de celebrar l’Assemblea Ciutadana, que escollirà secretari general i Consell Ciutadà. El programa de l’equip liderat per Pablo Iglesias ha rebut el 80 per cent de vots en les consultes que s’han fet entre la ciutadania que ha votat.

Foto portada: una de les presentacions de Podemos a la ciutat. Autor: David B.

Comments are closed.