Foto portada: assemblea ciutadana de Podemos a Can Deu, fa dos setmanes. Autor: David B.

Podemos rectifica i ara s’apunta a la confluència

En la darrera Assemblea Ciutadana de Podemos Sabadell la majoria d’opinions van mostrar-se contràries a presentar-se mitjançant l’agrupació d’electors. Es va demanar rectificar la decisió presa pel 17 per cent dels inscrits, que van refrentar que la formació usés aquesta fórmula. Ara es rectificarà.

Podemos Sabadell havia d’aconseguir 3.000 avans en pocs dies per presentar-se com agrupació d’electors i no tota la seva direcció (el Consell Ciutadà) estava d’acord en seguir aquest camí. A més, han vist com la implicació de l’organització amb les agrupacions d’electors seria molt minsa sinó nul·la (cap aportació econòmica, implicació en actes, visites de referents a nivell estatal com Pablo Iglesias ni permís per utilitzar una imatge electoral que semblés a Podemos). En aquestes condicions, bona part de les bases van mostrar la seva preferència per unir-se a una llista de confluència, ja sigui la Crida per Sabadell o la que es configura al voltant de l’Assemblea Oberta (que pivota al voltant d’ICV-EUiA). A més, vist que a Barcelona, l’Hospitalet, Cornellà, Terrassa i bona part dels municipis metropolitans de Barcelona, Podemos opta per la confluència deixava a l’organització de Sabadell com una rara avis en el panorama electoral.

Converses multilaterals

Ara, malgrat la consulta ciutadana ja feta, Podemos rectifica. Es mostren oberts a sumar-se a una polaritat, donat que les bases han fet una rectificació. Aquest dijous hi ha una convocatòria a la resta de forces a l’esquerra del PSC per arribar a un programa de mínims basat en “la regeneració democràtica, l’emergència social i el respecte a un codi ètic que contempli les línies vermelles de Podemos”. Les converses seran multilaterals: hi estan convocats ICV, EUiA, la Crida i Procés Constituent, així com Sabadell Guanyarà. La decisió haurà de ser refrendada pels inscrits a Podemos

Sabadell en comú

A falta de menys de tres mesos per les eleccions, i després de tot un any parlant sobre la confluència, hores d’ara sembla molt difícil la formació d’una única llista. La Crida té molt avançat el seu projecte, fins i tot en la forma com escollir els seus membres, i a la pràctica es pot descartar. Procés Constituent ja ha optat per no donar suport explícit a cap llista, donada la divisió a la ciutat. En canvi, sí s’obre la porta a un acord que es podria anomenar ‘Sabadell en comú’ i que sumés membres d’ICV, EUiA, Podemos i Sabadell Guanyarà, així com ciutadans a títol individual. Un model aprovat a Terrassa recentment.

Foto portada: assemblea ciutadana de Podemos a Can Deu, fa dos setmanes. Autor: David B.

9 Comments