PP i Ciutadans no celebren la Diada

Tant el Partit Popular, amb dos regidors al consistori, com Ciutadans, sense representació, donen l’esquena a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sabadell. Les dues formacions consideren que l’independentisme s’ha apropiat de l’Onze de setembre.

Per segon any consecutiu, i per segon any des de la recuperació de la democràcia, el Partit Popular no participarà en els actes institucionals de l’Onze de setembre a Sabadell. El portaveu del PP, Esteban Gesa, assegura:

Durant els darrers anys les organitzacions i els partits polítics independentistes han anat acaparant tots els símbols identitaris de Catalunya, des de la seva bandera i llengua fins a la seva festivitat. Així, poc a poc, han anat convertint la Diada en un altre símbol pro separatista que enfronta a la societat i la divideix”.

Gesa creu que la Diada és el dia de tots els catalans però que ha estat robada a aquells que també se senten espanyols, “aquells catalans que ens cataloguen com de segona. La festa de tots s’ha convertit en una successió de festivals independentistes.”

Així mateix, carreguen contra el PSC perquè creuen que segueixen el joc a aquelles partits que promouen la secessió de Catalunya.

Tampoc Ciutadans

D’altra banda, la junta directiva de l’agrupació de Ciutadans a Sabadell també ha decidit no participar en cap acte dels que se celebren a la ciutat. La decisió reafirma altres preses anteriorment i “pretèn ser una resposta reivindicativa que deixi enrere ambiguitats com les que ve demostrant any rere any el PSC o el PP”.

Ciutadans creu que la Diada Nacional hauria de ser el dia de Sant Jordi, perquè realment representa “els valors de convivència que defensem per la que hauria de ser una festa de tots. Demanem el seu trasllat”, asseguren en un comunicat.

3 Comments