Regidor Esteban Gesa. Autor: A. Blánquez.

El PP lamenta que l’independentisme i l’anticapitalisme han “polititzat” la Festa Major

Diversos episodis viscuts durant aquesta Festa Major han fet aixecar la veu al Partit Popular. Aquesta formació acusa Arran, a qui es refereixen habitualment com “els cadells de la CUP”, i les entitats independentistes d’utilitzar la festa per les seves reivindicacions. El portaveu del PP, Esteban Gesa, lamenta que el quatripartit “no només consent aquestes accions sinó que les aplaudeix”.

“No han pogut evitar la temptació d’utilitzar la festa de tots com una plataforma per a les seves consignes polítiques”, es queixa Gesa. El PP assenyala especialment la pancarta instal·lada pel Moviment Popular de Sabadell i Arran a les Barraques convidant la ciutadania a assenyalar. Arran explica així a qui i perquè cal assenyalar-los:

Assenyalem al Partit Popular per la seva herència franquista, per les seves polítiques masclistes i per la seva ofensiva anti-democràtica. Assenyalem la monarquia imposada per Francisco Franco al poble català i a tots els pobles empresonats entre les fronteres de l’Estat espanyol. Assenyalem a l’oportunista burgesia catalana que veu en la lluita per l’alliberament nacional una finestra per acumular riquesa i privilegi. Assenyalem la socialització sexista i LGBTIfòbica promoguda per una Església catòlica amb massa propietats i massa poder. Assenyalem la Unió Europea com a protectora dels interessos de les elits dels estats membres escopint sobre la vida i els drets de les classes populars de dins i de fora de les seves fronteres”.

La campanya s’acompanya d’un cartell on hi apareixen entre altres Mariano Rajoy, Xavier Garcia Albiol, Artur Mas, Jordi Pujol, Angela Merkel o el rei Felip VI. Dirigents a nivell nacional del PP consideren la campanya una mostra de totalitarisme.

“Assenyalar, per què? Amb quina intenció?”, es pregunta el portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, qui sosté que es tracta de pràctiques que recorden a les que “es van viure durant molts anys al País Basc amb fatídiques conseqüències per a la societat espanyola”. SBDxI anima a portar la pancarta del Sí D’altra banda, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, Sabadell per la Indpendència (SBDxI), ha convidat la ciutadania a portar el seu mocador amb el ‘sí’ a diferents activitats. Per exemple, a la bicicletada d’aquest dilluns.  

 
El PP considera que per tot plegat s’han usat les festes per “impulsar la participació en el seu hipotètic referèndum”. I lamenten que el govern local “no només consenteix aquestes actituts sinó que les aplaudeix. No és el govern de tots els sabadellencs si no dels que pensen com ells”. Assegura que l’anticapitalisme i el sobiranisme han convertit tant la Festa Major com l’Aplec de la Salut, la Diada de Catalunya o algunes festes de barri en “actes excloents i politizats”.

Foto portada: Gesa, a la seu del partit, en una imatge d’arxiu. Autor: A.Blánquez. 

Comments are closed.