Foto portada: Glòria Rubio i Maties Serracant, atenent els mitjans de comunicació. Autor: J.d.A.

Primer pas de la Crida per Sabadell per entrar al govern local

La Crida per Sabadell, quarta formació més votada el 24 de maig i que tindrà quatre regidors en el nou consistori, ha fet dissabte un pas cap al govern local.

L’assemblea ha aprovat entrar al govern local a partir del 13 de juny si es compleixen els requisits posats sobre la taula per la comissió negociadora. Segons ha assenyalat el que serà portaveu de la Crida, Maties Serracant, la decisió ha estat majoritària però queda a expenses d’una nova assemblea, dijous 11 de juny, on es prendrà un posicionament definitiu.

La Crida per Sabadell aprovarà entrar al govern (aposten per un govern d’esquerres) si es compleixen els seus requisits i línies estratègiques, que volen per capgirar bona part de la política duta a terme pels governs anteriors a la ciutat. A més, la formació, que suma l’Entesa i la CUP entre altres, es mostra especialment interessada en les polítiques econòmiques, socials i de participació del consistori, com assenyalen els seus documents. No obstant, durant l’assemblea de dissabte s’han acabat de perfilar els requisits de la Crida, així mateix també si posaven alguna condició a la resta d’hipotètics companys de govern (podrien ser Unitat pel Canvi, Esquerra Republicana i no es descarta a Guanyem Sabadell – Sí se puede).

El que estem debatent és el programa i el codi ètic. I volen que entrin dins de la nova forma de govern”, ha assenyalat Serracant. “Dijous refrendarem o rebutjarem l’acord que es negociï amb la nostra comissió negociadora”, ha afegit. “El mandat d’avui és que volem anar cap al govern però dijous ho acabarem de decidir”, finalitza.

Per la seva part, la regidora electa Glòria Rubio, ha defensat l’aposta per un govern d’esquerres perquè “la nostra estratègia és contrària als interessos de CiU. Ara estem prioritzant les negociacions amb les forces d’esquerra perquè és on compartim més punts de vista”, va assenyalar. Representants de la federació nacionalista s’han queixat aquest divendres que tant la Crida com Unitat pel Canvi els han vetat, fent impossible un govern ampli.

Investidura

En quant a la investidura, Serracant i Rubio han assegurat que s’està parlant amb totes les formacions favorables a un canvi a l’alcaldia (Unitat pel Canvi, ERC, Crida, CiU i Guanyem Sabadell) però que no hi ha novetats substancials. “Trobarem, segur, un mínim comú denominador per arribar a un alcalde dissabte”, ha finalitzat Serracant.

La sisena assemblea de la Crida s’ha dut a terme a la Granja del Pas del Parc Central del Vallès amb l’assistència, segons fonts de la formació, de més de 150 persones.

Foto portada: Glòria Rubio i Maties Serracant, atenent els mitjans de comunicació. Autor: J.d.A.

 

5 Comments