Foto portada: el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: J.d.A.

Primeres declaracions del cas SMATSA

  • Els membres del govern asseguren que la querella d’SMATSA vol “obstaculitzar” el control del servei. 
  • Suport de la direcció de la CUP als investigats. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, declararà dijous 31 de maig. 

Primera sessió de declaracions dels vuit polítics i tècnics investigats per prevaricació després de la querella presentada per l’empresa SMATSA. Aquest dimarts ha estat el torn del regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, i tres treballadors públics. Membres del govern municipal i de la direcció nacional de la CUP han donat suport als investigats. 

La investigació deriva d’una querella criminal presentada per la direcció de l’empresa Serveis Medi Ambient SA l’any passat, ampliada aquest gener després que l’Ajuntament obrís cinc expedients per mala prestació del servei (més info: ‘Serracant i dos regidors, investigats per prevaricació‘).

A les portes dels jutjats, membres de l’equip de govern, de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Sabadell i de la direcció de la CUP han mostrat el seu suport als vuit investigats, entre ells, l’alcalde, Maties Serracant, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i el responsable de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. De fet, Perarnau és el primer càrrec polític que ha declarat. A les portes del tribunal ha mostrat la seva confiança que la investigació serà arxivada i ha acusat l’empresa de voler “obstaculitzar” el control del contracte:

“La nostra acció de govern vol vetllar pels recursos públics, el compliment del servei, perquè hi ha hagut moltes queixes del veïnatge amb la recollida de residus i la neteja viària, i finalment pels llocs de treball, prop de 400”, ha assegurat Perarnau. El regidor ha lamentat que l’empresa deixi de banda la via administrativa i el contenciós i opti per la via penal: “quan el govern ha posat en marxa per recuperar les regnes del servei ens hem trobat una querella. Estem tocant privilegis”.

“Si de les liquidacions de tres anys resulta que hem pagat tres milions i mig de més, aquests diners s’han de rescabalar. Esperem que tot quedi sobreseït perquè estem complint les nostres obligacions”. Així mateix, Perarnau ha assegurat que l’empresa ha intentat recusar els vuit membres investigats. A més de Perarnau, aquest dimarts estaven citat per declarar tres funcionaris: Xavier Ludevid, Eva Vilarrubí i Pere Escudero.

Guerrero: situació “absurda”

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), ha definit com “absurda” la situació ja que “hem de declarar com si lluitar pels drets dels veïns estigués mal fet. Això no ens aturarà perquè la nostra voluntat és que l’empresa compleixi el contracte i que els diners que paguen els veïns serveixin per tenir la ciutat neta i els residus recollits”. Guerrero declararà dijous, com també l’exregidor Albert Boada i l’assesor Jordi Colomer. El proper 31 de maig ho farà l’alcalde, Maties Serracant.

Suport de la direcció de la CUP

Membres destacats de la CUP s’han deixat veure als jutjats, entre ells l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. La diputada Maria Sirvent ha assegurat que “quan les empreses concessionàries veuen que els seus privilegis trontollen ens trobem en aquestes situacions”. La membre del Secretariat de la CUP Laia Estrada ha assegurat que “la defensa de la prestació directa dels serveis públics és indispensable”. Ha qualificat la querella d’SMATSA com “d’argúcies” i “guerra bruta”.

Més info: ‘Cas SMATSA‘. 

Foto portada: Perarnau, entrant als jutjats. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.