Foto portada: Soler, Borrell, xxxx i Massot, aquest matí. Autor: David B.

Procés Constituent lamenta la incapacitat de les esquerres per fer una candidatura “rupturista i àmplia”

Procés Constituent es desmarca definitivament de les converses obertes a l’esquerra local. Com ja van aprovar en assemblea fa unes setmanes, no prendran posició a les eleccions municipals malgrat les converses darreres entre ICV, EUiA, Podemos i Sabadell Guanyarà. Asseguren que la Crida s’aproxima més als seus plantejaments però tampoc no li donen suport.

Els quatre representants de Procés Constituent han assegurat aquest dimecres a l’Aliance Française que volien una candidatura d’esquerres el més àmplia possible sortint des de la base social i no des de les cúpules dels partits. Ara veuen que les converses iniciades el passat dijous entre ICV, EUiA, Podemos i Sabadell Guanyarà van més en la línia de pactes entre formacions que no amb treball de base. En canvi, la Crida per Sabadell, a qui veuen més propera als seus plantejaments i realment “rupturista” no genera un espai “verdaderament ampli” per donar-li suport, segons ha dit Margarida Massot.

Procés Constituent (PC) es mostra sorprès quan no dolgut especialment amb Podemos, qui primer va no es va posicionar i després va decidir fer una Agrupació d’Electors i anar pel seu compte. En aquell moment l’assemblea del Procés Constituent, vist que hi haurien dues polaritats (Crida, Assemblea Oberta) més el camí en solitari de Podemos va decidir apartar-se (més info: ‘Procés Constituent no es decanta‘). Però ara Podemos ha replantejat la seva decisió i estan parlant amb altres formacions. “Ens descorcerta una mica”, ha dit David Borrell. Procés Constituent ha acudit a dues reunions (el passat dijous i aquest dimarts) però ja ahir es va desmarcar perquè asseguren que defensen noves formes de fer i “superar les velles pràctiques polítiques”.

La decisió de Podemos d’anar pel seu compte va impossibilitar en el seu moment una candidatura àmplia i rupturista de les esquerres per a les eleccions municipals”, ha dit clarament Borrell, qui confirma que el PC ara ja pensa en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre. “Les converses actuals no són més que una escenificació d’un possible acord entre les formacions i això està lluny d’un acord en base al treball horitzontal des de la base i per la ciutadania”, ha afegit. “Volíem participar conjuntament en una candidatura rupturista però vist que no és possible, no concorren i diem que el vot és lliure”, ha assegurat Margarida Massot. “La nostra aposta com a PC no és una suma de sigles: era una altra cosa”, ha afegit Isidre Soler.

Sigui com sigui, el Procés Constituent aspira a “enterrar el bustisme” en les eleccions de maig. Després d’un any de converses i trobades per fer viable una candidatura àmplia, ells ja no participaran però en les municipals.

Foto portada: Soler, Borrell, González i Massot, aquest matí. Autor: David B. 

3 Comments