Àngels Marcuello (Entesa), l'alcalde d'Ullastrell, Joan Ballbè (ERC), el president del CCVOC i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC) i Núria Colomé (CiU), aquest dimecres al Consell Comarcal. Autor: CCVOC.

PSC, CiU, ERC i Entesa (ICV-EUiA) governaran junts al Consell Comarcal

  • Ignasi Giménez marca com a prioritat “recuperar el clima de confiança amb la plantilla”.

  • Víctor Puig (CiU) presidirà el Consorci de Turisme. Ricard Torralba (ERC), el de Residus.

PSC, CiU, ERC i Entesa (nom que utilitza en els ens supramunicipals ICV-EUiA) formaran el govern del Consell Comarcal, segons el pacte que s’ha presentat aquest dimecres. El president de l’ens i alcalde de Castellar (PSC), Ignasi Giménez, es vol una organització amb lideratge polític, transparència i “recuperar el clima de confiança amb els treballadors, que s’havia trencat”.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental manté que “haurem de parlar i molt de tot el que té a veure amb el futur de la comarca del Vallès Occidental i ens haurem de posicionar sobre que hem de fer amb el Vallès” (més info: ‘Ignasi Giménez, nou president del Consell Comarcal‘). També vol donar importància al projecte de ‘Boscos del Vallès’, a l’Oficina d’Habitatge comarcal (més centrada en els petits municipis) i en suport als consistoris. D’altra banda, en relació amb el govern quadripartit Giménez ha assegurat:

Hem intentat fer un govern compacte, sòlid i amb un lideratge polític. Difícilment trobareu un acord a la comarca entre les quatre formacions que avui estem asseguts en la seva mateixa taula. La solidesa rau en les relacions humanes. Entre tots farem un full de ruta per fer del Consell Comarcal la casa de trobada dels ajuntaments”.

Giménez ha assegurat que el pacte és un “pas endavant” en la transparència. Ha avançat que els membres de l’ens comarcal han reduït un 5 per cent les despeses organitzatives i no hi haurà càrrecs de confiança. D’altra banda, el president ha tingut un missatge cap a la plantilla:

Volem recuperar la confiança dels treballadors: rectificarem les males pràctiques que hi ha hagut en els darrers anys. Estem convençuts de la feina que fan els tècnics i treballadors i ajudarem i impulsarem la seva feina, que reconeixem”.

D’altra banda, el Consorci de Turisme estarà presidit per Víctor Puig (regidor de CiU a Rubí) amb la vicepresidència d’Àngels Marcuello (regidora d’ICV-EUiA a Palau-Solità i Plegamans). Ricard Torralba, alcalde de Sant Llorenç Savall (ERC), serà investit al setembre com a nou president del Consorci de Gestió de Residus, òrgan presidit durant anys per l’exregidor i exalcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. El tercer consorci, el Consorci de Promoció Econòmica (COPEVO) es va disoldre fa un temps.

Giménez es reuneix amb Juli Fernàndez

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, s’ha reunit aquest dimecres al matí amb l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC). Fernàndez ha traslladat el nou president de l’ens comarcal la seva voluntat de compartir el lideratge en el marc de l’Àrea Vallès:

El Vallès és un espai d’oportunitats econòmiques i industrials però també ens pot permetre gestionar les infraestructures, el transport públic intercomarcal, avançar en la protecció de l’espai lliure o elaborar un model de FP que faci que siguem una regió més tecnificada i més resistent a les situacions de crisi”, ha assegurat l’alcalde.

Per la seva part, Giménez exposat que el Consell Comarcal “ha de ser un espai on siguem capaços d’arribar a acords i trobar punts de trobada”. El president del Consell Comarcal manté que la possible fusió entre el Vallès Oriental i l’Occidental convertirien l’Àrea Vallès en el pol industrial manufacturer del sud d’Europa.

Foto portada: Àngels Marcuello (Entesa), l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbè (ERC), el president del CCVOC i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC) i Núria Colomé (CiU), aquest dimecres al Consell Comarcal. Autor: CCVOC. 

Comments are closed.