PSC demana explicacions al Parlament per un anunci dels Salesians considerat sexista

L’anunci correspon a l’Escola Salesians de Sabadell que ofereix un lloc de mestre d’anglès a un noi que treballaria a temps parcial el 75 per cent de la jornada laboral.

L’oferta ha estat publicada a la pàgina web de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Aquesta fundació va substituir el 2004 a l’antic Consell de l’Escola Cristiana de Catalunya, creat el 1977 pel cardenal Narcís Jubany, i està integrat per 434 escoles que imparteixen ensenyament a 264.000 alumnes de les diferents etapes del sistema educatiu.

Esther Niubó, diputada del PSC, ha formulat tot un seguit de preguntes sobre el tema adreçades a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. Niubó vol esbrinar quins han estat els criteris de l’esmentada fundació per a determinar el gènere dels candidats i si la Generalitat està informada d’aquesta situació. En cas afirmatiu, la diputada socialista vol saber la manera de garantir que les ofertes de treball compleixen amb el principi de no discriminació en funció del sexe dels candidats. D’aquesta manera, s’ha reobert el debat sobre els subvencions públiques a escoles concertades que discriminen per raó de sexe.

Així mateix, ha preguntat per les mesures que el Govern de la Generalitat ha dut a terme per tal d’exigir als col·legis privats i concertats el respecte a la Llei d’Igualtat entre homes i dones per tal de contractar i oferir places de mestres als seus centres docents. També ha demanat una relació d’ofertes de treball per a professors en les que es demani que el candidat sigui un home. Finalment, Niubó s’ha interessat pel número d’expedients sancionadors que s’han obert per aquest motiu en el curs 2016-2017 i si la Generalitat té previst sancionar als centres que no compleixin amb els principis d’igualtat i no discriminació per motius de gènere.

Foto portada: edifi dels Salesians de Sabadell. Autor: Cedida.

One Comment