Josep Ayuso PSC

PSC i CiU proclamen el fracàs del quatripartit pel cop de porta a l’estratègia DUSI

L’oposició municipal proclama el fracàs del quatripartit pel cop de porta a la candidatura de Sabadell per rebre fons europeus pel desenvolupament sostenible, que ha estat desestimada pel govern espanyol. “Van vendre el projecte com el full de ruta de la ciutat. Segons les seves paraules, ara no tenim full de ruta”, ha dit el portaveu socialista, Josep Ayuso. “És un gran fracàs del govern”, manté el portaveu del principal grup de l’oposició.

L’Ajuntament va demanar 10 milions d’euros de fons comunitaris fins l’any 2020 per finançar els 20 milions previstos a l’estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integral). Després d’un període de competició entre consistoris, l’Estat ha escollit dues propostes catalanes, dels ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià del Besós. Es concedien fins a 33 milions per als consistoris de Catalunya.

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha assegurat que la DUSI era “venda de fum” i que el govern “va fer tota la propaganda del món i més”, concloent que s’han fet les coses malament i demanant autocrítica. També han demanat explicacions el regidor de Ciutadans José Luis Fernández i el portaveu popular, Esteban Gesa.

A menor ritme

El cop de porta al finançament per a la DUSI ha obligat una modificació de crèdit del pressupost 2016, que havia previst una partida de 1,5 milions per al projecte. El portaveu de la Crida, Maties Serracant, que va liderar la proposta des del govern com a tinent d’alcalde, ha sortit en defensa d’aquesta, mantenint que les coses s’han fet bé, i lamentant que el govern de l’Estat ni tan sols ha volgut cobrir els 33 milions destinats a Catalunya, escolint només dues propostes de 15 milions cadascuna. Serracant ha assegurat que el quatripartit seguirà les prioritats marcades per la DUSI tot i que, sense finançament europeu, s’anirà aplicant a menor ritme. En aquest sentit, presenta la compra d’autobusos híbrids o l’adquisició de places fotovoltaiques.

Foto portada: Josep Ayuso al ple d’aquest dilluns. Autor: David B.

One Comment