Els socialistes exigeixen calendari per a l’institut a Can Llong

El PSC exigeix saber el calendari de construcció i el pressupost per l’edifici de l’institut a Can Llong, en cargoleres des de fa quatre cursos. “Volem saber si ja estan acceptats el terrenys que va cedir l’Ajuntament a la Generalitat, dates possible de construcció i pressupost”, diu el diputat Pol Gibert, primer secretari del PSC a Sabadell. 

Una delegació socialista s’ha reunit amb representants de la Comissió Institut Can Llong – Escola Virolet. Mentre el projecte de l’escola Virolet ara per ara està en procés de licitació, la construcció de l’edifici per a l’institut va més endarrerida. Una resolució del Parlament, de fa 2 anys, supeditava l’institut a que hi hagués pressupost, i s’ha incomplert (més info: ‘Compromís a mitges amb l’institut a Can Llong‘).

Després el govern de la Generalitat es va comprometre a licitar el projecte la passada tardor (més info: ‘Es confirma la construcció dels edificis escolar a Can Llong‘). Tampoc s’ha fet encara. Els socialistes demanen explicacions a la Generalitat i duran el cas novament al Parlament:

“Simplement demanem a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb unes obligacions que va adquirir fa més de quatre anys. Ara, sembla que estan enllestint el projecte, però volem saber si ja estan acceptats el terrenys que va cedir l’Ajuntament a la Generalitat, dates possible de construcció i pressupost. És indignant que molts dels alumnes que han estudiat a Can Llong els últims anys ho hauran fet en barracons. Tant a primària, com a secundària, i també el batxillerat. Tot el cicle educatiu de desenes d’estudiants dins d’uns mòduls sense les condicions òptimes”, recorda Gibert.

D’altra banda, el PSC s’ha mostrat contrari al canvi d’emplaçament tant de l’escola Virolet com del propi institut impulsat pel govern municipal actual. Recuperen la seva idea d’ubicar el Virolet al costat del Punt Blau de Can Llong, prop de Cifuentes, perquè és una zona que a mig i llarg termini creixerà.

A la reunió han assistit la secretària de Política Municipal, Marta Farrés, i Ramon Burgués, que va ser regidor d’Educació de Sabadell entre 2003 i 2015.

Foto portada: barracons de l’institut a Can Llong, a l’agost passat. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.