Foto portada: Forcadell (Junts pel sí), García (Cs) i Gibert (PSC). Autor: David B i J.d.A.

Quatre diputats de Sabadell: Carme Forcadell (Junts pel sí), Joan Garcia i Laura Vílchez (Ciutadans) i Pol Gibert (PSC)

El nou Parlament de Catalunya, sorgit de les eleccions d’aquest diumenge 27 de setembre, tindrà quatre representants sabadellencs. Es tracta de Carme Forcadell (número 2 de Junts pel sí), Joan Garcia i Laura Vílchez (número 11 i 16 de Ciutadans) i Pol Gibert (número 9 del PSC).

Carme Forcadell va ser regidora d’Esquerra Republicana a Sabadell entre 2003 i 2007. Després d’una etapa fora de la política activa, hi va tornar el 2012 per presidir l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), des d’on ha liderat el procés sobiranista a peu de carrer. Forcadell va entrar com a número 2 de Junts pel sí aquest juliol, després de fer-se pública la coalició entre Convergència i Esquerra amb el suport d’independentistes ‘independents’ com Muriel Casals, Lluis Llach, Josep Guardiola, Eduardo Reyes o la pròpia Forcadell. Val a dir que Muriel Casals també és nascuda a Sabadell, tot i que fa dècades que no hi resideix.

Per la seva banda, el geògraf Joan García entrarà al Parlament com a número 11 de Ciutadans. És portaveu del partit taronja a l’Ajuntament des del mes de juny, quan es va constituir el nou ple municipal. García, donant compliment als estatuts de Ciutadans, haurà de deixar en un període de temps inferior a un any la seva acta de regidor. Qui també entrarà al Parlament és Laura Vílchez, número 16 de la llista taronja a la província de Barcelona i l’entrada de la qual ha estat producte del gran increment d’aquesta formació al 27S. Ciutadans aconseguirà 17 diputats per la província de Barcelona.

Finalment, el primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Pol Gibert (PSC), també serà diputat. Gibert ha estat el número nou de la llista socialista per la província de Barcelona. Nascut l’any 1987, és diplomat en Ciències Empresarials i Màster en Relacions Internacionals i Gestió Política. Va coordinar les primàries internes de Marta Farrés per l’alcaldia de Sabadell, Jaume Collboni per a les de Barcelona i Javi López per a les europees.

Queden fora

Per altra banda, l’altre sabadellenc amb opcions de ser diputats ha quedat fora de la cambra. El número 7 d’Unió, Toni Font, no podrà repetir en el seu escó, que ocupava des de l’any 2012. La resta de sabadellencs a les llistes (entre ells, Núria Campanera i Oleguer Presas per la CUP; Marta Morell, Alícia València i Joan Berlanga per Catalunya sí que es pot; Cuca Santos pel PP; o Oriol Giménez i Laia Girós per Junts pel Sí) han quedat fora de la cambra. De fet, el seu lloc a la llista ja els deixava sense cap opció de ser diputats.

Foto portada: Forcadell (Junts pel sí), García (Cs) i Gibert (PSC). Autor: David B i J.d.A.

Comments are closed.