Què en pensa l’oposició de Sabadell de l’Operació Mercuri?

  • El PP demana la dimissió de Bustos i l’Entesa un alcalde accidental no imputat.

  • CiU vol una comissió d’investigació, ICV una gestora i EUiA “transparència”.

Aquest migdia l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha comparegut davant la premsa assegurant que el govern local ha tingut una “gestió honesta” i assegurant que és innocent. “No tenim res a amagar“, ha dit. Diversos membres del govern estan imputats en una presumpta trama de cobrament de comissions a canvis de contractes d’obra. En aquest article repassem la posició de l’oposició davant l’Operació Mercuri, que marcarà durant molt temps la política local.

Sabadell disposa de sis grups municipals. El principal, amb 13 regidors, és el grup socialista, al govern. L’oposició té 14 regidors i està formada per cinc grups. Repassem les posicions de major a menor.

CiU vol una comissió d’investigació

El principal grup de l’oposició, Convergència i Unió, vol que es faci una comissió que investigui tot l’afer i fiscalitzi que els serveis públics s’estan oferint a preu de mercat. Volen revisar els principals contractes d’obres dels darrers cinc anys.

D’altra banda, consideren “lamentable” que l’alcalde aparegui a molts mitjans de comunicació i convoqui una roda de premsa des de l’Ajuntament i no convoqui els grups municipals per informar-los de la situació. Segons ha assegurat el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, a iSabadell, ha trucat diverses vegades a Bustos i no ha pogut parlar amb ell.

El PP demana la dimissió immediata de Bustos i els càrrecs imputats

El Partit Popular, que té tres regidors a Sabadell, se suma a la petició que ha fet aquest matí la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, demanant la dimissió de Bustos.

El seu portaveu a Sabadell, Esteban Gesa, assegura que cal defensar la pressumpció d’innocència i que la justícia arribi fins el final. Però creu que Bustos i els regidors imputats han de dimitir. Recorda que el PSOE ha demanat de forma recurrent que els càrrecs imputats per pressumptes delictes de corrupció abandonin les seves responsabilitats públiques. També demanen la seva dimissió com a president de la Federació de Municipis i de la Diputació.

Finalment, sobre la detenció de l’antic portaveu del PP a Sabadell durant vuit anys, Jordi Soriano, Gesa recorda que va ser expulsat del partit “per no seguir la línia del partit i per la seva nefasta política”.

L’Entesa vol un alcalde accidental

L’Entesa per Sabadell, amb dos regidors, demana que l’ajuntament nomeni un alcalde de manera accidental que no estigui vinculat a l’Operació Mercuri. “Cal que algun altre membre del seu govern, que no estigui imputat, assumeixi la màxima responsabilitat de la ciutat”, asseguren.

ICV vol una gestora

Iniciativa per Catalunya Verds, amb dos regidors, creu que cal respectar la presumpció d’innocència de “totes les persones imputades”. Però a la vegada assegura que voldrien que es nomeni una Comissió Gestora per posar-se al capdavant de l’ajuntament fins que es clarifiqui la situació.

EUiA vol transparència

Esquerra Unida i Alternativa, també amb dos regidors, exigeix “transparència al govern” sobre les actuacions investigades. Creuen que les declaracions de Bustos no concorden amb la gravetat dels presumptes delictes dels que la Fiscalia diu tenir proves. EUiA creu que s’haurien de prendre responsabilitats en el cas que es provin els fets. Fins aquell moment, mantenen la presumpció d’innocència.

Unes 200 persones demanen la dimissió de l’alcalde

Aquest vespre, malgrat la intensa pluja que ha caigut sense fre a la ciutat, unes 200 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc per demanar la dimissió de l’alcalde de Sabadell. La concentració ha estat convocada per la plataforma anticapitalista SBD Lluitant i s’han escoltat crits de “Bustos dimissió” i “Estil Bustos no”.

Foto portada: Concentració aquest vespre a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Comments are closed.