Juli Fernàndez

Qui és qui al nou govern de Sabadell?

El govern municipal, format per ERC i la Crida, s’ha presentat aquest dijous. Tindrà quatre àrees i una alcaldia amb funcions executives i competències reforçades. El nou executiu està format per vuit regidors, que comparteixin les quatre àrees de govern.

Així l’executiu local està dividit en quatre grans àrees. Per un costat, l’àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals, que liderarà l’actual alcalde, Juli Fernàndez, amb competències en Serveis Centrals, Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme. Dins aquesta àrea, hi entra Nova Economia i Recursos Humans, que serà coordinada pel regidor Albert Boada. A més, Juli Fernàndez tindrà tot un seguit d’atribucions mentre sigui alcalde: Comunicació, la Policia Municipal, Relacions Institucionals, Secretaria i Intervenció. Finalment, la regidora de Transparència, un compromís electoral d’ERC que coordinarà Xavi Guerrero, també penjarà d’alcaldia. Totes aquestes atribucions passaran a Maties Serracant, si el regidor de la Crida passa a ser alcalde com preveu el pacte de govern.

De moment, Serracant serà primer tinent d’alcalde i coordinarà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Gestionarà Urbanisme, Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes i Habitatge. Dins d’aquesta àrea, el republicà Xavi Guerrero serà el regidor d’Espai Públic. Hi tindrà un fort pes la planificació estratègica del model de ciutat (Pla General, Pla de Mobilitat, Pla contra el canvi climàtic, Pla de Protecció del Patrimoni).

Els vuit regidors, a l'Ajuntament. Autor: J.d.A.
Els vuit regidors, a l’Ajuntament. Autor: J.d.A.

La tercera àrea de govern està coordinada per Glòria Rubio, segona tinenta d’alcalde. Es tracta de l’àrea de Coneixement i Participació. Rubio coordinarà Esports i Participació i dins d’aquesta àrea de govern s’hi inclou Cultura i Educació, la regidora de les quals serà Montserrat Chachón.

Finalment Gabriel Fernández serà el tercer tinent d’alcalde, coordinant l’àrea d’Acció Social i Drets Civils. Fernández serà regidor de Salut, Serveis Socials i Cooperació i Solidaritat mentre que la regidora de la Crida Míriam Ferràndiz serà regidora de Drets Civils i Ciutadania.

L’organigrama és simètric en la distribució de regidories entre els socis de govern. Així ERC liderarà dues àrees i la Crida dues més, amb un regidor de l’altra formació política penjant de cada àrea (Juli Fernàndez i Albert Boada fan tiquet a Economia; Maties Serracant i Xavi Guerrero a Territori, Glòria Rubio i Montserrat Chacón a Coneixement i Participació i finalment Gabriel Fernández i Míriam Ferràndiz el fan a Acció Social i Drets Civils.

És un sol govern format per gent de dues formacions polítiques”, ha defensat Juli Fernàndez, qui també ha assegurat que “l’alcalde és un membre més del govern i per tant ha de tenir atribucions executives”.

El programa Smart City desapareix de l’organigrama i es crea una regidoria de Nova Economia “per impulsar un teixit econòmic de nova creació”, ha dit Albert Boada. I malgrat que s’han fet públics els regidors de districte es preveuen canvis en l’organització territorial. La regidora de Participació, Glòria Rubio, ha assegurat que s’estudiarà com fer que “la ciutadania comenci a prendre decisions”.

L’executiu local presentarà aquest divendres a la resta de formacions la seva proposta pel que fa als càrrecs eventuals, que s’haurà d’aprovar dimarts vinent en el ple extraordinari del cartipàs. Tots els regidors del govern tenen dedicació exclusiva, a excepció de Glòria Rubio, que la té del 90 per cent. Míriam Ferràndiz tindrà jornada reduïda per maternitat.

Regidors un per un

Sent així les atribucions queden de la següent manera:

· Juli Fernàndez (alcalde): Serveis Centrals, Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme. A més, mentre sigui alcalde: Secretaria General, Relacions Institucionals, Intervenció, Comunicació, Policia Municipal.
· Maties Serracant (primer tinent d’alcalde): Urbanisme, Sostenbilitat i Gestió d’Ecosistemes, Habitatge. Regidor del districte 4 (Can Rull, Can Llong, Concòrdia).
· Glòria Rubio (segona tinent d’alcalde): Esports i Participació. Regidora del districte 7 (Torre-romeu, Can Roqueta, Poblenou).
· Gabriel Fernández (tercer tinent d’alcalde): Salut, Serveis Socials i Cooperació i Solidaritat. Regidor del districte 3 (Ca n’Oriac, Torreguitart, La Plana del Pintor, Can Deu, Torrent del Capellà, La Roureda)
· Montserrat Chacón: Cultura i Educació. Regidora del districte 1 (Centre, Sol i Padrís, Eixample, Covadonga).
· Míriam Ferràndiz: Drets Civils i Ciutadania. Regidora del districte 2 (Creu Alta i Can Puiggener).
· Albert Boada: Nova Economia i Recursos Humans. Regidor del districte 5 (Gràcia, Can Feu, Merinals, Can Gambús).
· Xavier Guerrero: Espai Públic i Transparència. Regidor del districte 6 (Espronceda, Campoamor, Les Termes, Creu de Barberà).

Foto portada: els regidors Xavier Guerrero, Montserrat Chacón, Glòria Rubio i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a la sala de govern. Autor: J.d.A.

Comments are closed.