Foto portada: participants a l'acte, a la plaça del doctor Robert. Autor: David B.

Rabell (Catalunya sí que es pot) sobre els registres a Convergència: “cal destapar els cadàvers de l’armari”

  • La coalició d’esquerres carrega contra Mas, qui vol ser “reelegit d’amagat”.

  • Lluis Rabell: “volem donar veu a la Catalunya de la gent senzilla”.

Tret de sortida a la campanya del 27 de setembre a Sabadell. En aquest cas, ha estat la llista de confluència Catalanya sí que es pot (ICV-EUiA i Podem) qui ha fet el primer acte preelectoral. El candidat a la presidència de la Generalitat, Lluis Rabell, ha defensat que la seva proposta vol donar sortida a la crisi “social i nacional” que pateix Catalunya.

Rabell, provinent de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, ha estat acompanyat pel número 5 de la llista, Albano Dante Fachín, la número 9, Marta Ribas, i Núria Lozano (17). Militants d’ICV, EUiA i Podemos a Sabadell s’han concentrat durant la presentació, que ha aplegat una setantena de persones, entre ells, el diputat sabadellenc Joan Mena. El candidat de Catalunya sí que es pot, Lluis Rabaell, ha defensat la seva opció com la dels que “volen donar veu a la Catalunya de la gent senzilla”.

L’endemà del 27 de setembre està en joc la sortida a la crisi social i nacional que viu Catalunya. Nosaltres apostem per un govern social. És el govern que pot donar sortida a la crisi”, ha dit Rabell, qui es presenta com l’alternativa a “la reedició de les retallades” de qui “vol ser reelegit d’amagat” (en referència a Artur Mas, de Junts pel sí).

En relació als escorcolls de la Guàrdia Civil a la seu de Convergència, de la seva fundació i a quatre ajuntaments (entre ells els vallesans de Sant Cugat i Sant Celoni), Rabell no descarta que sigui una operació amb finalitats polítiques per debilitar el sobiranisme, però també ha alertat que “cal destapar els cadàvers a l’armari” de qui els tingui. “Nosaltres no tenim corruptes”, ha mantingut.

D’altra banda, en relació a la crisi dels refugiats de Síria que intenten travessar Europa, Rabell ha demanat que Catalunya reclami la seva quota de solidaritat. “El país que volem és obert i solidari. Aquesta gent és la nostra gent”, ha finalitzat.

“Es poden aturar les derivacions”

Prèviament, Albano Dante, número 5 de la llista, vinculat a Podemos i lligat a la revista de denúncia Cafè amb llet, ha mantingut que “fa dos anys ens vam trobar a l’acampada del Taulí per protestar contra la privatització. Ens van dir que ens presentéssim a les eleccions. Ara ens presentem i no ens poden dir que no toca parlar d’això o que la culpa és de Madrid o de la Merkel. Cal dir que es poden fer coses. Per exemple, el 28 de setembre es poden aturar les derivacions a la sanitat privada”.

Vallesans i sabadellencs

Segons la llista presentada a la província de Barcelona, Catalunya sí que es pot presenta una desena de candidats vallesans, dels quals tres són sabadellencs. Es tracta de Marta Morell (41), Alícia València (56) i el portaveu d’Unitat pel Canvi a l’Ajuntament, Joan Berlanga (60). Entre els vallesans de probable elecció hi ha la rubinenca i ara diputada d’ICV-EUiA Marta Ribas.

Foto portada: participants a l’acte, a la plaça del doctor Robert. Autor: David B.

Comments are closed.