Mateu i Baró

Ràpida resposta del sobiranisme sabadellenc al Constitucional

  • Unes 50 persones es concentren contra la suspensió de la declaració de “desconnexió”.

  • Recullen més de 500 signatures contra les imputacions del 9N.

Les dues principals entitats sobiranistes, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, han convocat aquest dimecres una concentració a la plaça Sant Roc després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la resolució d’inici de la “desconnexió” d’Espanya aprovada dilluns pel Parlament. La trobada ha aplegat mig centenar de persones.

Una assistència modesta, però “prou digna”, segons assegura a iSabadell el coordinador de Sabadell per la Independència (SBDxI), Francesc Baró, qui destaca que la concentració sabadellenca ha pogut estar la primera al país, ja que la suspensió cautelar s’ha fet pública cap a les set del vespre mentre que la concentració s’ha produït mitja hora més tard. Sigui com sigui, mig centenar de persones han rebutjat així la decisió del Tribunal Constitucional, presa per unanimitat aquest dimecres a la tarda. Tant SBDxI com Òmnium, i també la CUP, havien convocat a través de les xarxes socials durant tot el dia, per concentrar-se a la plaça Sant Roc a les 19.30 hores del dia que es produís la suspensió.

Volem dir que no ens deixem trepitjar. Ells poden anar dient el que vulguin, però nosaltres estem construïnt la nostra legalitat. Per això hem volgut fer aquesta resposta ràpida”, ha assegurat Baró. Per la seva part, la presidenta d’Òmnium a Sabadell, Montse Mateu, manté que tot i ser una entitat cultural de defensa de la llengua catalana “creiem que per defensar la llengua i la cultura cal un estat propi”.

Les entitats han explicitat el seu suport a la presidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, que podria ser suspesa de les seves funcions si desobeeix al TC, com una desena de càrrecs més (entre ells, tota la Mesa del Parlament).

Cartells i signatures pel 9N

D’altra banda, l’Associació Nacional de Joves Independentistes de Sabadell (ANJI) ha enganxat desenes de cartells a la ciutat per commemorar el primer aniversari del procés participatiu del 9N amb el lema ‘Les urnes no s’imputen’. Cal recordar que de resultes del procés tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega estan imputats. SBDxI ha recollit més de 500 signatures contra les imputacions. L’entitat sobiranista farà la tramesa de les signatures al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Ni un pas enrere. Tots ens considerem còmplices de practicar la democràcia. Tots vam votar, tots vam desobeir i ho farem tantes vegades com calgui. No tenim por!”, asseguren en una nota de premsa.

Foto portada: Mateu i Baró, davant l’edifici consistorial. Autor: David B. 

3 Comments