Maties Serracant

Rebutjada la personació de l’Ajuntament al cas Cal Balsach

Els socis de govern han rebutjat que l’Ajuntament es personi com acusació particular en el sumari del cas Cal Balsach. Malgrat l’intent de part de l’oposició de vincular el cas amb Ca n’Alzina, el govern ha subratllat les diferències, amb les que han votat el vot negatiu.

La moció ha arribat de la mà del PSC, denunciant al cas Cal Balsach. El portaveu, Josep Ayuso, ha defensat el seu dret a denunciar, basant-se en que el quatripartit va canviar el full de ruta pactat per unanimitat a Cal Balsach. Passava per un canvi del Pla General i el govern després ho va considerar innecessari.

No tenim dret a fer-ho si creiem que es lesionen els interessos generals?” No hauria estat més senzill a donar compliment a la moció de 2015 i canviar el Pla General?”, s’ha queixat Ayuso.

De fet, Ayuso va denunciar la cessió del local i el procediment. L’excap de Planificació Urbanística, Maite Morao, havia denunciat anteriorment el regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, per presumptes pressions. Serracant està investigat pel jutjat d’instrucció número 2. Per tot plegat, el portaveu del PSC creu que el consistori s’hauria de personar com acusació particular, per accedir a tota la informació i ser part activa. Ha lamentat que “a Sabadell sembla que només hi hagi el cas Mercuri i el cas Ca n’Alzina. No és això exactament el mateix?”. Després de ser interpel·lat per  Elena Hinojo per aquestes paraules, ha matisat que la magnitut no és la mateixa.

Ayuso, però, ha trobat l’oposició governamental. La regidora d’Unitat pel Canvi Elena Hinojo ha rebutjat “embrutar-ho tot perquè confondre-ho tot; no s’ha produit cap dany a la ciutat. En cap cas”. Ha anunciat el vot contrari. El republicà Xavier Guerrero no hi veu perjudici econòmic pel consistori per enlloc i qualifica la moció “d’oportunista”. La regidora de la Crida Glòria Rubio defineix la denúncia del PSC com “capciosa i de mala fe, com la moció que ens porten per desviar les seves responsabilitats penals en el cas de Ca n’Alzina. No pretengui entabanar ningú amb les seves estratègies”, ha assegurat dirigint-se a Ayuso. La portaveu de Guanyem, Marisol Martínez, ha negat la personació al no haver-hi “perjudici” per l’Ajuntament. “Què s’ha comès contra la ciutat si la cessió de Cal Balsach va ser unànim?”, ha finalitzat.

L’oposició vota a favor

L’oposició ha votat a favor. En concret, CiU, PSC, Ciutadans i Esteban Gesa del PP. Monge i Bosch s’han abstingut, al no rebre cap informació de la moció per part dels seus excompanys de partit.

Foto portada: el tinent d’alcalde de Territori i regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, investigat en el cas Cal Balsach. Autor: David B. 

3 Comments