Recorden l’afusellament del president Companys

Per quart any consecutiu, Sabadell commemora el 74è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys. L’acte es fa també en record a les víctimes del franquisme. Aquest any la poesia i la música han estat els protagonistes.

La masia de Can Rull ha acollit novament l’acte de commemoració organitzat pel Memorial Lluís Companys de Sabadell, que aquest any ha vingut precedit per un itinerari històric dramatitzat, amb un recorregut per quatre indrets de Sabadell amb gran importància històrica en la vida de Lluís Companys, que es realitzà el passat dimarts al vespre.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura d’un poema a càrrec de l’escriptora sabadellenca Cèlia Nolla i la hissada de la senyera acompanyada per la interpretació de Els Segadors a càrrec del quintet Entrecordes. Al llarg de l’acte, on hi ha assistit una cinquantena de persones, s’ha realitzat una ofrena floral al monòlit dedicat a Companys i s’ha llegit diversos poemes dedicats al president Companys, que en el seu dia va ser diputat per Sabadell, dels autors Joana Raspall, Maria Àngels Anglada, Pere Quart i Joan Brossa, acompanyats per la interpretació de El cant dels ocells, La presó de Lleida i Els Segadors.

Lluís Companys
Ofrena floral, aquest dissabte. Autor: David B.

A l’acte hi han participat a part de membres d’entitats cíviques i particulars, Omnium Cultural, Sabadell per la Independència i els regidors de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font,  el regidor d’ICV, Aureli Calvo, els regidors de l’Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez i Maties Serracant, l’alcaldable d’ERC, Juli Fernández i l’exregidora i diputada del PSC, Montserrat Capdevila.

Tots els partits i entitats que formen part del Memorial Lluís Companys de Sabadell han incidit en la gran importància que tenen aquest tipus d’actes dins del context politico-social actual.

Foto portada: el quntet Entrecordes, aquest dissabte. Autor: David B.

Comments are closed.