Banderes. Autor: David B.

Restituïdes les banderes espanyola i europea a l’Ajuntament

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha decidit restituir aquest dimecres la bandera espanyola i l’europea de l’Ajuntament. 19 dies després de retirar-les “de forma simbòlica” en el marc de la Declaració d’Independència del Parlament, les quatres banderes oficials tornen a onejar de l’edifici consistorial.

La Delegació del Govern central a Catalunya va enviar el 3 de novembre un requeriment a l’ajuntamet de Sabadell per restituir les banderes. Aquest escrit va arribar aquest dimarts a l’ajuntament i l’alcalde ha decidit tornar a penjar les banderes. L’explicació de l’alcalde és que es torna a fer onejar les banderes en un context de “repressió i persecució de la dissència” empresa pel govern espanyol contra els càrrecs electes de les institucions catalanes.

Serracant dóna el tema “per tancat”, segons un comunicat de l’Ajuntament, tot assegurant que “no va de banderes; va de dignitat, de democràcia, de donar suport a un govern legítim al Parlament”. L’alcalde manté que donarà sempre la veu a la gent, i s’actuarà en conseqüència. L’Ajuntament assegura ara que la retirada de les banderes espanyola i europea va ser “simbòlica” en el marc d’un gest de “normalitat per saludar la República acabada de proclamar pel Parlament de Catalunya.

Polseguera política

La retirada de les banderes va provocar la protesta dels partits constitucionalistes, PSC, Ciutadans i PP, però també de dos socis de govern del propi alcalde, Unitat pel Canvi i Guanyem, que aquest divendres tenien previst presentar a la Junta de Portaveus municipals que les banderes tornessin a onejar del consistori. A més, el passat divendres es van concentrar a la plaça Sant Roc 3.000 persones segons fonts policials per reclamar que les banderes tornessin al seu lloc. Fa dos dies l’ajuntament de Girona va restituir també la bandera espanyola, deixant el consistori sabadellenc com l’únic a Catalunya que incomplia la Llei de banderes de 1981.

Foto portada: la bandera de Sabadell, d’Espanya, la senyera i la bandera europea, aquesta tarda. Autor: David B.

Comments are closed.