Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, aquest dimarts. Autor: David B.

Rossinyol (CiU) es presenta com el candidat del pacte i la transparència

  • Unes 200 persones assisteixen a l’acte de presentació de Carles Rossinyol com alcaldable.

  • El portaveu nacionalista manté que vol instaurar una política d’auditories periòdiques.

El candidat de Convergència i Unió a les eleccions municipals, Carles Rossinyol, s’ha presentat públicament aquest dimarts com alcaldable en un acte amb poc menys de 200 assistents al saló modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Rossinyol s’ha presentat com un candidat solvent i que instal·larà al consistori “parets de vidre”, com ha dit el secretari general de CiU, Josep Rull.

Rossinyol ha estat l’alcaldable de CiU els anys 2007 i 2011 i l’any vinent aspirarà per tercer cop a l’alcaldia de Sabadell. En aquest cas, després del final de l’era Bustos i del cas Mercuri, aspira a encapçalar la llista més votada i a ser investit alcalde de Sabadell després de vuit anys “que ens han fet conèixer molt la ciutat, que és molt diversa”. En un col·loqui amb el terrassenc Josep Rull davant poc menys de 200 persones i presentat pel periodista Xavi Andreu, Rossinyol ha presentat les seves credencials.

Andreu, Rossinyol i Rull, aquest dimarts. Autor: David B.
Andreu, Rossinyol i Rull, aquest dimarts. Autor: David B.

L’acte s’ha iniciat amb la projecció amb el candidat parlant amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per a continuació encetar un diàleg amb Josep Rull. Rossinyol s’ha compromès a fer una auditoria a l’Ajuntament si entra a governar i a fer una conferència a meitat de mandat per valorar el compliment dels compromisos. Al finalitzar el mandat es tornaria a auditar la Casa Gran. Una mesura inèdita segons ell que pot ajudar a augmentar la transparència. Rull ha definit Rossinyol com la persona que pot portar “les parets de vidre” a l’Ajuntament en relació a la transparència. El president, Artur Mas, havia destacat anteriorment “l’experiència i preparació” de l’alcaldable convergent. Altres conceptes destacats han estat la solvència.

Rossinyol ha introduït en la seva intervenció la voluntat de “recuperar l’orgull de ser de Sabadell” i s’ha posicionat com un polític disposat i obert als acords:

La idea de que un ho pot fer pot acaba portant a desgràcies. Cal tenir present que a l’Ajuntament hi haurà diversificació. Si volem fer les coses pensant a llarg termini i no en l’endemà, caldrà consens”, ha assenyalat, posant la política al voltant de la recuperació del riu Ripoll com un exemple de bona pràctica pactat per tothom a la ciutat en les darrers dècades.

En la mateixa línia, Josep Rull ha destacat que els pressupostos de la Diputació han sortit endavant des del 2011 malgrat la fragilitat de l’equip de govern provincial, en part gràcies a la tasca de pacte del portaveu sabadellenc. Rull ha destacat que Rossinyol ha patit “assetjament personal durant molt anys”, tot i que no ha concretat més ni ningú ha reincidit en aquesta línia. Les converses del cas Mercuri revelen com Manuel Bustos assegurava voler acabar amb la seva carrera política (més info: ‘Bustos quería “hundir” la carrera política de Carles Rossinyol‘).

Assistents al saló modernista. Autor: David B.
Assistents al saló modernista. Autor: David B.

Amb el lema ‘Un punt de vista diferent’ i una torre de l’aigua horitzontalitzada, Rossinyol ha desgranat per acabar l’acte les seves línies programàtiques ja fora del debat amb Rull. Ha dit voler instaurar “una nova forma de ser i una nova forma de fer a l’Ajuntament” apostant per la creativitat i el coneixement.

Representants del món econòmic, cultural i social han assistit a l’acte. Entre altres, la presidenta dels Amics de l’Òpera, el president d’Ethos, el president de la Cambra de Comerç, el director de l’ESDi o l’empresari sabadellenc Àlex Fenoll, qui fa uns mesos va ser notícia per negar la salutació a l’encara príncep d’Espanya i ara Felip VI. També hi ha assistit l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi.

Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, aquest dimarts. Autor: David B.

5 Comments