Foto portada: els regidors de CiU Rosa Roig, Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font. Autor: J.d.A.

Rossinyol: “Farem el que calgui perquè Sabadell sigui el que actualment no és: una ciutat neta”

Convergència i Unió ha presentat aquest dilluns el seu programa en quant a manteniment de l’espai públic i medi ambient. Asseguren que revisaran la concessió de neteja viària, augmentant els controls i donant més veu als ciutadans.

El candidat nacionalista, Carles Rossinyol, manté que els veïns podran controlar la qualitat ambiental, la neteja i el soroll amb informació actualitzada i amb dades publiques. Així vol augmentar la influencia de la ciutadania respecte a la neteja viària, la recollida de residus, el manteniment de l’espai urbà, el soroll o l’arbrat.

Nòmines dels treballadors municipals a banda, la neteja viària i la recollida de residus és la principal partida pressupostària de l’Ajuntament cada any. Hi esmerça al voltant de 20 milions d’euros per pagar a l’empresa concessionària. CiU vol més control a l’empresa ja que creuen que Sabadell “ara no és una ciutat neta”. La federació nacionalista exposarà al web municipal les obligacions que té la concessionària per complir el servei: freqüència de pas, calendari, personal, recursos. L’objectiu és que els veïns sàpiguen cada quan s’ha de netejar el seu carrer o buidar els contenidors.

D’aquesta manera, també s’evitarà que s’intensifiqui la neteja del carrer en les setmanes prèvies a les eleccions amb motius electoralistes, com sembla que està ocorrent ara”, asseguren en un comunicat.

CiU també aposta per crear més àrees d’esbarjo per a gossos. Ara n’hi ha dues després d’un exitosa campanya de signatures d’una plataforma ciutadana. A Can Gambús i al parc de Catalunya. “És molt important que els sabadellencs puguin gaudir dels seus animals de companyia, però sense que això representi una molèstia per als altres veïns, hem de trobar espai per tothom”, diu Rossinyol.

En quant al soroll, CiU farà un programa de descontaminació progressiva i publicarà els mapes de soroll. També elaboraran un mapa públic de qualitat ambiental i faran un pla d’actuació en aquest sentit.

Foto portada: els regidors de CiU Rosa Roig, Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font. Autor: J.d.A.

Comments are closed.