Foto portada: els candidats Carles Rossinyol (1) i Josep Beltran (3), a l'Ajuntament. Autor: cedida.

Rossinyol vol potenciar les empreses per crear llocs de treball

Convergència i Unió ha presentat aquest dimecres el seu programa per crear ocupació a la ciutat. La formació aposta per ajudar les empreses.

La federació nacionalista assegura que només el sector privat crearà els llocs de treball suficients per capgirar la situació d’alt atur actual. Per això volen afavorir el bon funcionament de les empreses, captar la instal·lació d’inversions a Sabadell i potenciar l’emprenedoria.

Com ja han explicat en altres ocasions, utilitzaran tots els mecanismes dels que disposen els consistoris per captar empreses (bonificacions, polítiques patrimonials, intermediació…).

Bona part del creixement econòmic no depèn de les polítiques de l’Ajuntament, però al final, aplicar sistemàticament polítiques que afavoreixen els negocis marca la diferència”, assegura el cap de llista de CiU, Carles Rossinyol.

Així es volen millorar els polígons industrials, ara “molt deixats” segons Rossinyol. També crearan programes per ajudar a contractor persones a l’atur, especialment joves, aturats de llarga durada o persones en risc d’exclusió. Es vol ajustar millor l’oferta de formació ocupacional a les demandes del mercat laboral.

Tenim una gran eina com és el Vapor Llonch però no l’estem utilitzant bé, hi ha d’haver una autèntica coordinació entre les empreses de la ciutat i el centre perquè aquestes són les que contractaran les persones que s’hagin format”, diu Rossinyol.

La federació nacionalista assegura que el viver d’empreses, situat a Fira Sabadell “no funciona”. I volen rendibilitzar-lo. Intentaran millorar les relacions amb la UAB, amb campus a la ciutat, i l’Aeroport, que “no s’està explotant”.

Simplificaran reglaments, eliminaran través i agilitzaran el funcionament de l’administració, asseguren, a la vegada que es comprometen a no exigir dades a les empreses que les administracions que disposen. Un compromís històric: implantar la finestreta única empresarial.

Crearan el compte corrent fiscal per repartir la tributació en quotes mensuals i ajustaran la fiscalitat “en la mesura del possible”, segons Rossinyol.

En una altra línia d’actuacions, CiU facilitarà la càrrega i descàrrega de mercaderies, que ara creuen que té moltes través.

Foto portada: els candidats Carles Rossinyol (1) i Josep Beltran (3), a l’Ajuntament. Autor: cedida.

Comments are closed.