Rubio (Habitatge) culpa l’Estat de fer impossible el dret a l’habitatge

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio (Crida) ha assegurat aquest dimarts que les persones vulnerables estan indefenses per la suspensió de les dues lleis catalanes que han intentat garantir el dret a l’habitatge.

Primer va ser la llei 24/2015, també coneguda com a ILP Habitatge, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional en tot el que fa a l’habitatge. I després la llei 4/2016, d’emergència habitacional, també suspesa pel Tribunal Constitucional un cop ha admès a tràmit el recurs presentat contra alguns preceptes.

Pregunto al ministre Íñigo de la Serna com espera que garantim l’habitatge a les persones amb situacions de vulnerabilitat si ens tomben les lleis, eines i mecanismes que tenim des del municipalisme”, qüestiona la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio.

La llei 4/2016 establia mecanismes que obligaven les entitats financeres a oferir solucions habitacionals a les unitats de convivència en situació desfavorable. En aquesta línia, l’Ajuntament sosté que la majoria dels 359 expedients de famílies en risc de perdre la llar es podrien solventar l’any passat a l’empara de les normes ara suspeses.

Canvi en la banca

Durant la vigència de les lleis catalanes, diverses entitats financeres van facilitar mecanismes de reallotjament. Fins a 300 propostes de lloguer a Sabadell, segons dades municipals. Però des de la suspensió, segons el consistori, ja hi ha hagut diverses entitats bancàries que ja han comunicat que deixaran d’oferir un reallotjament social. “La situació és d’una gravetat extrema”, ressumeix Rubio, qui acusa l’executiu central “de beneficiar únicament els que tenen interessos econòmics i abandonar la gent més necessitada”.

Foto portada: la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio. Autor: David B. 

Comments are closed.