Foto portada: regidors al ple, aquest dijous. Autor: David B.

Sabadell concedirà la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Muriel Casals el 6 d’abril

El ple ha aprovat de forma definitiva la concessió a Muriel Casals la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà a títol pòstum. Serà en un acte el 6 d’abril, dia de naixement de la catedràtica, en un acte a la plaça Sant Roc.

És el segon cop que es parlava de la concessió de la Medalla de la Ciutat a Muriel Casals, i s’ha donat llum verda de forma definitiva. S’atorgarà el 6 d’abril, dia de naixement de Casals, en un acte a la plaça Sant Roc, “allà on es conjuga l’edifici consistorial i la plaça”, en paraules de l’alcalde, Juli Fernàndez. Casals hauria complert 72 anys dijous.

La concessió ha tingut 23 vots a favors i quatre abstencions (tres de Ciutadans i una del PP). En una primera fase, es va aprovar a la Junta de Portaveus per unanimitat. Després, al ple de febrer, Ciutadans va canviar la seva aprovació a una abstenció. Aquest dijous també ha canviat a l’abstenció el Partit Popular. El portaveu popular, Esteba Gesa, ho ha argumentat en base a la intervenció de Juli Fernàndez.

Fins ara s’havia argumentat la medalla per la tasca acadèmica de Casals, que va fer la seva tesi sobre el tèxtil llaner a Sabadell durant la Primera Guerra Mundial. I també pels seus vincles amb la ciutat, on va viure a la seva infància. El seu pare, l’advocat Lluis Casals, va tornar a Sabadell després de la Guerra Civil, havent viscut a Avinyó durant els primers anys del franquisme. Casals va créixer a Sabadell fins que va marxar a viure a Barcelona.

Fernàndez ha introduït aquest dijous la vessant més política de Casals, presidenta d’Òmnium, una de les cares mes visibles del procés sobiranista català, diputada de Junts pel Sí i presidenta de la comissió parlamentària de l’anomenat  Procés Constituent, fins la seva mort, després de ser atropellada per una bicicleta a Barcelona. Parlar de la vessant sobiranista de Casals ha estat l’argument de Gesa per desmarcar-se del vot a favor.

Sigui com sigui, la que va ser catedràtica universitària, militant del PSUC, presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí rebrà la Medalla de la Ciutat al mèrit ciutadà, a títol pòstum, dijous vinent al vespre.

Foto portada: regidors al ple, aquest dijous. Autor: David B. 

Comments are closed.