Sabadell Guanyarà

Sabadell Guanyarà vol que Joan Berlanga (Upc) i Juli Fernàndez (ERC) comparteixin l’alcaldia

El col·lectiu Sabadell Guanyarà, que primer va intentar articular una candidatura ciutadana per a les eleccions del 24 de maig i després va entrar i sortir de les negociacions que desembocarien en la creació d’Unitat pel Canvi a Sabadell, considera que els comicis han confirmat l’ensorrament del bustisme i aposten per un acord que faci alcalde durant dos anys a Joan Berlanga, d’Unitat pel Canvi, i dos anys a Juli Fernàndez, d’ERC.

Sabadell Guanyarà creu que les forces que reclamen “la fi del continuisme haurien de donar suport a la investidura a un mandat compartit amb Joan Berlanga i Juli Fernàndez com a alcaldes. Així la segona força més votada el 24M i la tercera es repartirien l’alcaldia en un govern de canvi, deixant el PSC a l’oposició.

En segon lloc, animen a les forces que volen un canvi a l’Ajuntament, a negociar i aprovar un programa de mínims amb el rescat social i el sanejament de l’administració com a prioritats. “Fora bo que abans del ple d’investidura es pugui aportar a la ciutat compromisos concrets, quantificables i avaluables al respecte”, asseguren en un comunicat. Així també demanen que s’obrin debats sense exclusió per definir els temes de ciutats, incorporen la participació de la ciutadania. Finalment aposten per potenciar les eines de control ciutadà de la gestió pública, per recuperar la credibilitat i confiança en les administracions.

El col·lectiu, que es va excloure de les negociacions amb ICV, EUiA i Podemos que van donar lloc a Unitat pel Canvi després de no aconseguir articular una candidatura ciutadana, creu que “és factible obrir aquest nou període si s’actua amb veritable ètica de la responsabilitat”.

Foto portada: presentació del col·lectiu, a finals d’octubre de l’any passat. Autor: J.d.A.

7 Comments