Foto portada: Garcia Barroso, a la sortida dels Jutjats, divendres passat. Autor: David B.

Sabadell Lliure de Corrupció, contra la suspensió de la condemna als germans Bustos

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular en el cas Mercuri, ha carregat amb força contra la suspensió de la sentència als germans Bustos i l’exdiputat Daniel Fernández que va dictar divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La plataforma considera alguns aspectes de la decisió com una “burla a la lluita contra la corrupció”.

Especialment indignats es mostren des de l’acusació popular pel fet que els penats es puguin acullir a un pla de forma en bones pràctiques a l’administració si volen reduir el termini de suspensió de la llicència de cinc anys a dos anys. Un fet que la plataforma, formada per partits d’esquerres i ciutadans a títol individual, considera una “burla”.

Considerem [la mesura com a] poc seriosa i una burla a la lluita contra la corrupció, ja que amb ella s’obvia completament que els acusats Manuel i Paco Bustos estan imputats en altres sumaris que es troben en fase d’instrucció per haver comés altres presumptes delictes contra l’administració pública mentre exercien com a càrrecs electes.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció considera que l’ingrès a presó hauria tingut un efecte dissuasori. A més, mantenen que “mai han manifestat el més mínim penediment”, a banda d’estar immersos en altres peces separades del cas Mercuri. Manuel Bustos, Paco Bustos i Daniel Fernández van ser condemnats a un any i quatre mesos de presó, una multa de 60.000 euros i la inhabilitació especial per a l’ocupació o càrrec públic electe per un termini de quatre anys, sis mesos i un dia com autors responsables d’un delicte de tràfic d’influències.

Com és habitual, tractant-se de la primera condemna, i sent inferior a 24 mesos, els tribunals han permès no ingressar a presó als penats. A més, els ha permès pagar la sanció de 60.000 euros en una vintena llarga de terminis.

Foto portada: un dels advocats de Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia Barroso. Autor: David B. 

2 Comments