Foto portada: representants de l'acusació popular, dirigint-se al TSJC, aquesta primavera. Autor: David B.

Sabadell Lliure de Corrupció ha de dipositar 3.000 euros més per seguir com acusació al cas Mercuri

  • La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha de dipositar 3.000 euros per seguir al cas.

  • L’Audiència Provincial resol un recurs de Montse Costa contra la personació de l’acusació popular.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció està formada per partits polítics i ciutadans a títol individual. Es van presentar com acusació a la majoria del cas Mercuri el setembre de 2013. També van fer-ho al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ja van haver de dipositar 6.000 euros de fiança per a personar-se en l’anomenada peça Montcada. Ara han d’encarar més fiances. Denuncien que “ens volen fer fora del procés”.

La Plataforma diu que “des de l’inici les defenses dels imputats han intentat fer-nos fora dels procediments amb diferents arguments”. Recorden que ja van haver d’afrontar una fiança de 6.000 euros per la peça Montcada, “que vam poder dipositar amb moltíssimes dificultats”.

En canvi van tenir millor sort a la part del cas Mercuri que s’instrueix a Sabadell (la major part i tota la que no afectat aforats, és a dir, diputats al Parlament o al Congrés). En aquest cas, la jutgessa d’instrucció els ha permès personar-se sense cap fiança. Alguns imputats han recorregut contra aquesta decisió a l’ens superior, l’Audiència Provincial.

Ara, però, des de Sabadell Lliure de Corrupció veuen perillar la personació sense fiança. I és que la secció tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona ha resolt que la Plataforma haurà de dipositar 3.000 euros si vol continuar com acusació popular a totes les peces del cas que es porten a Sabadell. La decisió es pren després que Montserrat Costa, imputada al cas, ex cap de Presidència de l’Ajuntament i parella sentimental de Manuel Bustos, interposés un recurs a la peça 8. Costa està imputada, i també l’exportaveu del PP a Sabadell Jordi Soriano, per la contractació de la dona d’un empreari vinculat al pagament de comissions en l’empresa Serveis de Medi Ambient SA (més info: ‘Costa, Soriano i la feina per la dona d’un empresari amic‘).

La plataforma considera paradoxal que es demani una fiança per a totes les peces del cas Mercuri per resoldre un recurs presentat a una de les més de 30 peces del cas.

Campanya ciutadana

La plataforma denuncia que sumant la xifra que van abonar amb la peça Montcada, la que demanen per presentar-se a la peça que afecta la diputada Montserrat Capdevila, la fiança a la peça dels sobresous o dietes de la Federació de Municpis de Catalunya i ara a la resta de peces “el muntant total que ens han demanat els tribunals de justícia per poder constituir-nos en acusació popular ascendeix a la xifra de 24000 euros”. Creuen que és una xifra “inassolible” i que deixa només en mans del Fiscal Anticorrupció l’acusació al cas.

Suposa la xifra més alta que s’ha demanat a qualsevol organització o persona que s’ha volgut personar en qualsevol dels múltiples processos que per corrupció, s’estan portant a terme en els darrers temps als tribunals de justícia”, asseguren.

Sabadell Lliure de Corrupció enceta aquest divendres una campanya econòmica, i demana la col·laboració de la ciutadania per recaptar els diners. A més, coincidint amb el segon aniversari del cas Mercuri, iniciaran actes reivindicatius.

Foto portada: representants de l’acusació popular, dirigint-se al TSJC, aquesta primavera. Autor: David B.

Si voleu tota la informació sobre el cas Mercuri, la podeu trobar a El final de la era Bustos. Sabadell más allá del caso Mercurio, escrit pels periodistes Antonio Santamaría i Jordi de Arriba. Podeu trobar informació per adquirir al volum AQUÍ.

One Comment