Foto portada: Jordi Folch i Francesc Baró, a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A.

Sabadell per la Independència reactiva el moviment sobiranista: “tindrem tot un tsunami d’activitats”

  • Sabadell per la Independència posa en marxa una nova iniciativa: l’Indetàper.

  • També faran actes amb immigrants i plantegen un posicionament dels partits abans de les municipals.

Després del 9 de novembre, i el procés participatiu sobre la independència de Catalunya, Sabadell per la Independència va relaxar les seves activitats de portes enfora durant uns mesos. Ara, després de l’acord entre CDC i ERC pel full de ruta sobiranista i a falta de menys de dos mesos per a les municipals, plantegen tot un calendari de mobilitzacions fins el mes de setembre, quan estan previstes les eleccions al Parlament. Comencen amb actes de petit format. 

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana posa en marxa una nova iniciativa. És l’anomenat IndeTàper i està basada en les visites comercials tipus tupperware, però ara amb missatge sobiranista. Sent així, voluntaris de SBDxI visitaran en parella aquells domicilis o llocs de reunió on siguin cridats per informat sobre el procés sobiranista i els arguments a favor d’una Catalunya independent. Una iniciativa iniciada a Sant Cugat i a la que se suma també Sabadell:

Volem crear tertúlies i debats de petit format. Ens trobem que quan establim un debat tenim molts arguments a posar sobre la taula a favor de la independència. Volem acostar-nos a la gent, a casa, al bar o als locals on vulguin, amb reunions per a 10 o 12 persones. La nostra intenció no és adoctrinar ni tampoc generar confrontació. A més, ens adaptarem als horaris que se’ns demani”, explica el coordinador dels actes de petit format, Jordi Folch. 

Amb l’IndeTàper SBDxI reinicia un calendari d’activitats ara ja ben farcit. El dia 10 d’abril faran un acte a Can Puiggener dirigit al col·lectiu immigrant, “un dels que més s’estan interessant per la independència”, assegura el portaveu de Sabadell per la Independència, Francesc Baró. També estan muntant de nou paradetes al carrer, recullen signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular pel dret a l’habitatge i volen parlar amb els partits polítics que es presenten a les municipals. Així ja organitzen autocars per anar a l’Assemblea General de l’ANC que ha de validar el nou full de ruta independentista i rellevar Carme Forcadell, i també organitzen autocars per l’acte del Palau Sant Jordi del 24 d’abril. 

Ara vindrà tot un tsunami de coses. Hem de reconèixer, però, que des del 9 de novembre hem donat massa protagonisme als partits polítics i hem de dir no han estat a l’alçada. Han donat tot un espectacle i ha predominat el tacticisme. Col·laborarem amb els partits si compleixen els seus compromisos i esperem que ara això comenci a canviar”, ha assegurat Baró. 

Baró confia que, tot i que l’acord fet públic aquest dilluns només inclou Convergència Democràtica i Esquerra Republicana, altres formacions s’hi afegeixin. “La CUP ja ha dit que està disposada a entrar, com potser el sector més catalanista que ha sortit del PSC. D’altres veiem que estan perduts i ja tenim clar que no hi ha tercera via”. 

Foto portada: Jordi Folch i Francesc Baró, a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A.

Comments are closed.