Foto portada: Tejedor, Fernàndez, Sabater, Colau, Ballart, Parlon i Escolà. Autor: Ajuntament de Barcelona / cedida.

L’Ajuntament se suma a l’Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l’Aigua

Els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Terrassa, Sabadell, Santa Coloma, El Prat de Llobregat i Cerdanyola han creat una associació per impulsar la remunicipalització de l’aigua. L’entitat servirà per compartir experiències i oferir assessorament.

La nova entitat es diu Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l’Aigua i s’ha constituït aquest dimecres, Dia Mundial de l’Aigua, a l’ajuntament de Barcelona. Hi han assistit els alcaldes, entre ells, el de Sabadell, Juli Fernàndez. Servirà per compartir experiències i oferir assessorament als municipis que optin per recuperar el control públic de l’aigua. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa una gestió “pública, transparent, participativa i sostenible” enfront dels “privilegis i inèrcies que venen des de fa molt temps”.

Entre els consistoris que han iniciat el procés per municipalitzar la gestió de l’aigua hi ha el de Terrassa, que està afrontant grans dificultats amb l’empresa Mina de Terrassa. La suma dels municipis “farà imparable” el canvi de model de gestió, sosté l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. A Sabadell la concessió està en mans de la Companyia d’Aigües Sabadell, constituida al 80 per cent per Aigües Barcelona (Agbar) i al 20 per cent per l’ajuntament de Sabadell. CASSA es va fundar l’any 1949 i va donar la concessió a l’empresa per 99 anys, fins l’any 2048. “A nivell mundial, la gestió pública és la més habitual. I el model privatitzat d’aigua a Catalunya no és la norma sinó l’excepció”, segueix Colau.

Foto portada: Tejedor, Fernàndez, Sabater, Colau, Ballart, Parlon i Escolà. Autor: Ajuntament de Barcelona / cedida. 

Comments are closed.