Foto portada: la coordinadora de SBDxI, Montserrat Chacón, durant la cadena de torxes. Autor: J.d.A.

Sabadell també tindrà un mosaic a favor de la consulta del 9N

  • Sabadell per la Independència organitza un mosaic al Centre el matí de la Diada Nacional.

  • Per concloure amb èxit, calculen que es necessiten uns 1.300  assistents.

Si l’any passat la Via Catalana va tenir en l’encesa d’espelmes un aperitiu local, aquest any passarà quelcom similar. Sabadell per la Independència, la secció local de l’Assemblea Nacional, prepara un mosaic a la ciutat per reivindicar la celebració de la consulta. Les inscripcions ja són obertes.

Sabadell per la Independència (SBDxI) organitza el mosaic en base a una concentració davant l’Ajuntament i amb l’objectiu de reivindicar la celebració de la consulta el 9 de novembre. Calculen que necessiten uns 1.300 participants i ja han oberts les inscripcions al web de SBDxI.

Els participants es trobaran en tres punts diferents de la ciutat a les 10 hores: la plaça Marcet, la plaça del Mercat i la plaça de l’Imperial. Des d’allà es dirigiran cap a l’Ajuntament on a les 11 hores es farà el mosaic amb tots els participants. A les 11.45 hores es lliuraran els compromisos al voltant del 9N a l’Ajuntament i es faran parlaments. Finalment, al migdia es donarà per finalitzat l’acte, sortint cap a Barcelona, on bona part dels assistents participaran al mosaic gegant que s’organitza per l’ANC al llarg de l’avinguda Diagona i la Gran Via barcelonines.

El mosaic sabadellenc està organitzat per SBDxI, Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, l’associació Sabadell Memorial, les formacions polítiques CiU, ERC, ICV i Entesa i per tres entitats de cultura popular i tradicional: les Bruixes del Nord, les Forques de Can Deu i els Geganters de Gràcia.

El precedent de la cadena de torxes

La celebració prèvia d’un acte a favor de la consulta a Sabadell en el marc dels actes a nivell nacional que organitza l’ANC té un precedent l’any passat. Si l’ANC va organitzar la Via Catalana, per unir Catalunya de sud a nord en una cadena humana reivindicant el dret a decidir, SBDxI va organitzar la vigília de la Diada Nacional una cadena de torxes al Centre, que va aplegar unes 3.000 persones i que va servir per escalfar l’ambient de cara a la Via Catalana (més info: ‘Més de 3.000 persones segueixen la cadena de torxes‘). Aquest juny també es fa ver un acte a favor de la consulta, a la plaça del Treball. Es van encendre 3.000 espelmes (més info: ‘V de votar (sí i sí)‘).

Acte institucional de l’Ajuntament

Casualment, si el mosaic pro-consulta comença a les 10 hores al Centre, justament a la mateixa hora es durà a terme al monòlit en record a Lluis Companys l’acte institucional que l’Ajuntament organitza amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Habitualment s’organitzava al migdia però l’any passat es va canviar d’hora a petició de les entitats que volien participar a la Via Catalana.

Manifestació el 10S convocada per l’esquerra alternativa

La vigília del 11S hi haurà una altre acte de caire independentista a la ciutat. L’esquerra alternativa convoca una manifestació, amb el lema Nosaltres decidim, amb inici a la plaça de la Creu Alta a les 19 hores i final a l’Ajuntament a les 20 hores. Reivindiquen la independència dels Països Catalans i també els drets socials o el feminisme.

Foto portada: la coordinadora de SBDxI, Montserrat Chacón, durant la cadena de torxes. Autor: J.d.A.

4 Comments