Foto portada: Juan Carlos Sánchez, amb periodistes. Autor: David B.

Sánchez anima el futur consistori a prioritzar l’interès comú

L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha fet aquest dimecres la seva darrera roda de premsa sent alcalde. Sánchez ha donat el pin d’or com alcalde al Museu d’Història malgrat ser propietat seva. “Sempre me l’he sentit una mica estrany”, ha reconegut.

Juan Carlos Sánchez deixa l’alcaldia després de dos anys i tres mesos, i deixa l’Ajuntament després de vint anys treballant al consistori, primer com a administratiu del PSC, després com a regidor i finalment com alcalde.

Malgrat ser propietat de l’alcalde, ha torna el pin d’or, que ha entregat a Joan Comasòlivas, director del Museu d’Història. “No me’l vull quedar i vull que estigui al Museu d’Història de Sabadell”. Sánchez ha recordat que només se’l va posar un parell de vegades en aquest temps, en la investidura i durant el primer discurs de Festa Major. “Mai me l’he sentit meu i he preferit el de plata que tenen tots els regidors”. Així Sánchez també ha mostrat la primera targetat que va tenir a l’Ajuntament, l’any 1995, que servia per fixtxar les entrades i sortides al lloc de feina.

Recordant els seus anys al consistori, ha dit que el “còmput” és molt positiu. No tant el balanç del seu període com alcalde “molt intens i on he après molt de la condició humana. Necessito temps encara però crec que el balanç serà positiu”.

En relació al futur, Sánchez diu estar buscant feina i demana als nous regidors empapar-se de la literatura escrita sobre Sabadell (al ple va regalar Elements d’història de Sabadell de Miquel Carreras els regidors que cessen i aquest dimecres ha parlat de l’Informe de l’oposició, d’Andreu Castells). Però sobretot els ha demanat defensar l’interès comú:

Cal recuperar l’interès col•lectiu i posar-lo per davant dels interessos personals o de partit. Cal recuperar la cultura de que l’interès col·lectiu estigui per sobre del particular. No és un fet, però, que hagi passat només a Sabadell.

Preguntat sobre la seva funció com a exalcalde, en relació a la famosa frase que els exdirigents són com “gerros xinesos que no saps on col·locar” que va fer famosa Felipe González, Sánchez espera no fer nosa: “cal ser conscient que un dia deixes de ser alcalde. Enyoro el moment de tornar a la normalitat. Quan tornes a la normalitat i et comportes com un ciutadà normal segur que no fas nosa enlloc”.

Sánchez ha acabat la seva intervenció assegurant que “he respectat la feina dels professionals, els criteris periodístics que fins i tot crec que estan per sobre des polítics”.

Foto portada: Juan Carlos Sánchez, amb periodistes. Autor: David B.

No Comments