Foto portada: presentació de Junts pel Sí a Sabadell. Autor: cedida.

Sanglas (Junts pel Sí): “El 27S va de democràcia contra una dictadura encoberta”

La coalició entre Convergència Democràtica i Esquerra Republicana per les eleccions del 27 de setembre, Junts pel Sí, s’ha presentat aquest dimecres als jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 davant més de 200 persones.

La trobada ha servit de punt de sortida per a la campanya per part de la llista sobiranista, que aspira a guanyar les eleccions i imposar el seu full de ruta cap a la independència entre 18 mesos. Diverses persones han participat en la presentació.

El principal ponent, el diputat d’Esquerra Marc Sanglas (que serà el número 24 a la llista electoral), ha acusat l’Estat espanyol d’actuar com una “dictadura encoberta”, on manen les mateixes famílies des del 1939, quan va començar el franquisme. Així Sanglas ha mantingut que mentre Catalunya és un país obert i d’integració, Espanya al llarg de la història ha fet prevaldre el dret de conquesta “esquilmant els altres fins que aquests s’han revoltat”. Així el diputat republicà manté que les eleccions del 27 de setembre van de “democràcia contra una dictadura encoberta”.

Heu estat mobilitzant-vos durant cinc anys i ara ens falten 20 dies. Ho tenim a tocar. Serem independents si volem ser independents”, ha esperonat els assistents. “A tres setmanes de les eleccions més importants, l’estat espanyol enlloc de seduir-nos ens amenaça de treure els tancs. És vergonyós”.

Diversos ponents han precedit Sanglas. Així Laia Girós (JERC) ha mantingut que amb un estat propi Catalunya podrà dissenyar el seu propi sistema de beques, mentre que Oriol Giménez (JNC) ha assegurat que Catalunya tindrà un nou i millor sistema de relacions laborals, amb un salari mínim més alt. Finalment Anna Maria Carbonell ha destacat com alguns acadèmics (per exemple, del col·lectiu Wilson) mantenen que en una Catalunya independent les pensions no només estan garantides sinó que podrien pujar.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, així com la resta de regidors d’Esquerra Republicana i de Convergència Democràtica han assistit a l’acte. També el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, i la seva homòloga a Òmnium Cultural.

Inici de campanya

Junts pel Sí a Sabadell donaran el tret de sortida oficial a la campanya electoral aquest dijous a les 23.30 hores a la plaça del doctor Robert. La candidatura ha superat els 2.000 membres a Sabadell, segons ha anunciat Mingo Messeguer, responsable de la campanya a Sabadell. L’acte central de la campanya es farà el 23 de setembre.

Foto portada: presentació de Junts pel Sí a Sabadell. Autor: cedida.

Comments are closed.