Xavi Guerrero entrant als jutjats a declarar, el maig de 2018. Autor: David B.

Cas SMATSA: Guerrero (Espai Públic) creu haver acreditat que és una “querella política”

Segueixen les declaracions davant del jutjat d’instrucció número 3 per l’anomenat cas SMATSA. La jutgessa investiga si vuit càrrecs municipals, entre ells l’alcalde i dos regidors, han prevaricat després d’una querella presentada per l’empresa. 

Aquest dijous ha estat el torn del regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), el responsable polític de les relacions amb la principal concessionària entre l’estiu de 2015 i el juliol de 2017. Guerrero ha estat acompanyat a les portes dels jutjats pel diputat Marc Sanglas i els companys de govern Juli Fernàndez i Gabriel Fernàndez. El regidor republicà ha respost durant més de dues hores les preguntes de la jutgessa, fiscalia, l’acusació i les defenses.

“Ha quedat clar que es tracta d’una denúncia política amb l’únic objectiu de disparar contra tothom i endarrerir el control del servei. Si ells compleixen el contracte, tant me fa SMATSA que una altra empresa. Però han de complir el servei”, ha declarat Guerrero poc després de sortir de declarar. El regidor creu que “la querella es pot agafar a poques coses” assegurant que “seguirem endavant amb els expedients per normalitzar el contracte”.

L’assesor del govern municipal Jordi Colomer també ha declarat aquest matí, durant més de dues hores. Davant els llargs interrogatoris, finalment la declaració de l’exregidor Albert Boada s’ha posposat fins el proper 4 de juny. La setmana vinent, dijous, declararà l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, també en qualitat d’investigat per prevaricació.

Els responsables polítics municipals esperen que el cas quedi arxivat. Asseguren que fiscalitzar el compliment del contracte d’SMATSA forma part de les seves obligacions com a càrrecs públics.

Foto portada: Guerrero, a l’esquerra, entrant als jutjats. Autor: David B. 

Comments are closed.