Joan Berlanga, Maties Serracant, Juli Fernàndez y Marisol Martínez. Autor: J.d.A.

Serracant: prevaricar seria no controlar SMATSA

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, contextualitza la querella judicial d’SMATSA contra diversos membres del consistori en la política de control iniciada per l’actual govern a la principal empresa concessionària (més info: ‘Serracant i dos regidors, investigats per prevaricació‘). 

Serracant, els regidors Perarnau i Guerrero, l’assessor Colomer i tres tècnics estan sent investigats per prevaricació i hauran de declarar davant la magistrada del jutjat d’instrucció número 3 al maig. Tot per una querella de l’empresa Serveis Medi Ambient SA (SMATSA).

“Ens denuncien per fer la feina que toca. No som els primers a qui cau una querella per fer la tasca i, si cal, tocar privilegis”, ha dit Serracant, qui assegura que la tasca de “fiscalitzar” el contracte de neteja viària i recollida de residus és “feixuga i no s’havia fet mai fins ara” a Sabadell. “Deixar de fer això sí seria prevaricar”, manté l’alcalde.

Serracant manté que la querella té “poc recorregut” i forma part d’una estratègia de la direcció d’SMATSA de “passar a l’atac” i “confrondre” l’opinió pública. L’Ajuntament va obrir cinc expedients a l’empresa per presumptes irregularitats en el servei. Un d’ells s’ha portat al tribunal contenciós administratiu.

Can Gambús
Can Gambús

Malgrat que l’alcalde i els regidors de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ara estan investigats (abans imputats), cap càrrec públic es planteja dimitir i Serracant ratifica tots els investigats en les seves funcions.

“No ens distraurem de la nostra tasca. Vetllarem pels recursos públics, el servei i el compliment del contracte. Res no canviarà la nostra exigècia”, diu Serracant. Tot plegat, segons l’alcalde, forma part d’una estratègia per “distreure i entorpir el procediment obert”.

Així mateix, l’executiu acusa l’empresa d’utilitzar la plantilla, unes 400 persones, enmig d’un conflicte del qual “no en són responsables”.

Més info: (‘Serracant i dos regidors, investigats per prevaricació‘).

Foto portada: Joan Berlanga, Maties Serracant, Juli Fernàndez i Marisol Martínez. Autor: J.d.A.

Comments are closed.