Fernàndez i Serracant, durant el ple. Autor: R.Benet.

Serracant sobre la caserna: “ho podíem haver fet millor”

  • L’Ajuntament inicia de nou el procés per dur el conveni de la caserna a la Comissió Jurídica Assessora.

  • L’oposició vincula l’ocupació ciutadana de l’espai amb el fracàs del recurs.

“Ho podíem haver fet millor”. Així ha entonat el tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, el mea culpa parcial en la caducitat del procediment per recuperar l’ús de la caserna de la Guàrdia Civil. Malgrat tot, el govern insistirà portant de nou l’expedient a la Comissió Jurídica Assessora. L’oposició demana negociar d’una vegada amb el Ministeri per tenir la caserna.

El popular Esteban Gesa ha demanat “conseqüències tècniques o polítiques” per la caducitat del procediment. “Mentre vosté es passejava per la caserna el dia que va ser ocupada fent fotos com un turista ja sabia que l’expedient els havia caducat. Feia setmanes que ho sabia. És l’exemple del govern: fer cops mediàtics mentre hi ha una gran incapacitat de gestió”, ha reblat el portaveu de C’s, Adrián Hernández, qui manté que “estarem un any i mig perquè tinguem una hipotètica resolució de la Comissió Jurídica Assessora. No hagués estat millor dialogar amb el ministeri de l’Interior? Potser ja tindríem l’ús de la caserna”. Ayuso (PSC) ha acusat el govern de “manca de diligència” per presentar informes dins del termini. Rossinyol ha detallat com, tenint tres mesos, l’Ajuntament va trigar un mes en complir el primer tràmit, després es va enviar documentació sense l’informe jurídic del secretari i llavors es va trigar 39 dies a esmenar l’errada. “Tot això no és negligència?”.

La caserna, des d'un dels patis interiors. Autor: David B.
La caserna, des d’un dels patis interiors. Autor: David B.

Davant la càrrega opositora, el regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, ha reconegut que “ho podíem haver fet millor”. “No dubtin que posarem més mitjans per evitar que torni a passar”. I és que el govern torna al punt d’inici i intentarà que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat es pronuncïi, ara sí, a temps. El regidor no ha entrat en les acusacions al respecte de l’ocupació ciutadana. I sobre la negociació, ha estat taxatiu: “no hi ha acord possible amb Interior, l’única via és que torni a mans de la ciutat sense cost”. Serracant, en última instància, ha responsabilitzat de tot plegat al conveni “lesiu” signat per l’alcalde Bustos i el ministre Rubalcaba per donar l’ús a la ciutat a canvi d’un solar i tres milions d’euros.

“Aquestes explicacions són una burla a la intel·ligència de la ciutadania”, acusa el socialista Ayuso. “El responsable és vostè i la seva incompetència política o tècnica”, tot recomanant al govern negociar amb el ministeri. “És l’únic camí: la caserna està afectada pel servei públic de l’Estat i només es resoldrà negociant”, ha finalitzat el socialista. “Llegeixin el dictamen: la via que han escollit no és l’adequada”, ha recomanat Rossinyol: “ho dic perquè quedi en acta”.

Ocupació i caducitat

L’oposició ha vingulat la caducitat de l’expedient amb l’ocupació de la caserna per part de la nova plataforma Volem la caserna!. “Una maniobra de distracció”, han assegurat. “En política no hi ha casualitats”, manté. “Casualitats cap ni una: tots sabem que van voler tapar la incompetència del govern amb la negligència [de l’ocupació]. La caserna no s’ocupa per òsmosi”, ha abundat Gesa. “Una ocupació feta per el responsable que el dictamen hagi caducat és gairebé obscena”, abunda el posconvergent Rossinyol.

Foto portada: el pati de la caserna de la  Guàrdia Civil. Autor: David B. 

Comments are closed.