Díaz, a la dreta, màxim representat d'SMATSA. Autor: David B.

SMATSA anuncia acomiadaments i menys neteja per “l’ofec” de l’Ajuntament

L’empresa SMATSA acusa l’ajuntament de Sabadell de modificar el contracte de neteja viària de forma “unilateral” i anuncia que les conseqüències seran greus, tant als carrers i les places com a la plantilla municipal. 

SMATSA denuncia que l’Ajuntament ha fet marxa enrere a les actualitzacions del contracte que s’han fet des de l’any 2012, i reduirà 1,2 milions d’euros la seva aportació a l’empresa. “Però la nostra sorpresa és que també se suprimien tots els serveis que inicialment es trobaven en el catàleg ofertat”, ha explicat el gerent de Serveis Medi Ambient SA, Eugenio Díaz.




Les conseqüències seran diverses, segons la direcció de l’empresa. Per un costat hauran d’acomiadar a entre 17 i 30 treballadors a partir del mes de setembre. També canviaran les condicions laborals, amb variacions de torn, i es faran 73 contractacions a l’estiu, menys de la meitat de les que es van fer l’any 2017 (van ser-ne 161).

Els carrers, més bruts

A més, els carrers estaran més bruts: s’eliminen els serveis auxiliars de neteja de les parades de la recollida pneumàtica, els reforços per recollir voluminosos i mobles i es deixa de fer el servei de recollida en contenidors considerats “conflictius” durant el cap de setmana i festius.

Els canvis deriven de la nova Instrucció Tècnica de Facturació, que va entrar en vigor el passat 1 de juny. La ITF forma part d’un dels cinc expedients que l’Ajuntament va obrir contra l’empresa el passat hivern, i que l’empresa ha portat al tribunal contenciós administratiu.

Foto portada: Gerard Jovi i Eugenio Díaz, a la seu d’SMATSA. Autor: David B. 

Comments are closed.