Camió escombraries SMATSA. Autor: David B.

SMATSA respondrà judicialment a les al·legacions desestimades per l’Ajuntament

En un comunicat l’empresa concessionària prestadora del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat, Serveis Medi Ambient, S.A. (SMATSA), assegura que no els “sorprèn l’anunci per part de l’ajuntament de Sabadell de desestimar les al·legacions presentades als quatre expedients que es van tramitar per la via administrativa”

L’empresa concessionària apunta que “qui ha resolt les al·legacions presentades, són les mateixes persones que estan sent investigades per un presumpte delicte de prevaricació” i confia “que la via judicial posarà fi a les presumptes irregularitats i persecució de l’actual equip de govern de l’ajuntament de Sabadell”.

Expliquen que “observem amb estupor com, una vegada més, des de l’actual equip de govern s’aprofundeix en la cerca de fórmules que permetin aconseguir la finalitat predeterminada que es persegueix, utilitzant tot tipus d’argúcies que, entenem, estan fora de les vies legals establertes i reforcen les argumentacions que van portar a aquesta empresa a interposar la querella penal que ha derivat en la situació processal de les persones actualment investigades”.

Pel que fa a les al·legacions desestimades per l’Ajuntament, SMATSA anuncia que interposarà el corresponent recurs contenciós-administratiu. “Estem absolutament segurs de la nostra posició sobre aquest tema. La fonamentació en què es basa l’equip de govern per reclamar aquestes liquidacions constitueix un absolut despropòsit, no només perquè es reclamen imports facturats per serveis que s’han prestat de forma efectiva, sinó també perquè aquests serveis han estat aprovats i sol·licitats pel propi Ajuntament”.

Instrucció Tècnica de Facturació

L’empresa concessionària de la neteja, en el mateix comunicat expressa “el rotund rebuig a la repetida cantarella que l’objectiu d’aquesta Instrucció Tècnica rau en facturar pels serveis efectivament prestats. No es factura cap servei que no es presta de forma efectiva i que no existeix cap fórmula que faculti el pagament per mitjans posats a disposició, com no es deixa de repetir des de l’equip de govern”.

Asseguren que “el sistema de certificació que preveu el contracte no permet cobrar pels 126 vehicles que conformen la flota o pel total de treballadors que hi ha en nòmina, sinó només per aquells mitjans humans i tècnics que cada dia surten a treballar, essent els propis tècnics municipals els que validen els serveis que es presten” i subratllen que a data d’avui, seguim reclamant sense èxit a l’Ajuntament que defineixi els serveis que s’han de prestar”.




En el comunicat SMATSA garanteix “seguir prestant el millor servei possible a la ciutat” i envia “un missatge de tranquil·litat” a la seva plantilla així com denuncia que l’Ajuntament va comunicar telefònicament la suspensió de la Comissió de Seguiment prevista per al proper dia 18 de maig.

Foto portada: un camió d’escombreries. Autor: David B.

Comments are closed.