Foto portada: membres de SCC, aquest dilluns. Autor: J.d.A

Societat Civil Catalana sobre el 24M: “no són bones opcions les que usen els municipis com una parada cap a la independència”

  • Societat Civil Catalana aplega unes 60 persones en la seva presentació a la capital vallesana.

  • L’exdiputat José Domingo: “les municipals no són la primera ronda de res, com les autonòmiques no seran plebiscitàries”.

L’entitat Societat Civil Catalana, que es va crear fa mesos per donar arguments a la continuïtat de Catalunya dins l’Estat espanyol, s’ha presentat aquest dilluns a Sabadell davant unes 60 persones. Asseguren que tenen uns 400 simpatitzants a l’àrea de Sabadell.

El secretari de Societat Civil Catalana (SCC), l’advocat i exdiputat per Ciutadans José Domingo, ha assegurat que de cara a les eleccions municipals els ciutadans han de votar sobretot en clau local.

Les eleccions municipals no són la primera ronda de cap elecció, d’igual forma que les autonòmiques del 27 de setembre no seran plebiscitàries ni serviran per escollir el futur de Catalunya com a Estat. Catalunya ja forma part d’un Estat, que és Espanya, i això continuarà així. De tal manera que és absurd pensar que a través d’unes eleccions municipals poc menys que es declararà la independència. Les eleccions ara són municipals però diem que no són bones opcions pel 24 de maig aquelles que volen usar els municipis com una parada en el camí cap a la independència. No volem fer la independència a través dels municipis i per això diem que aquestes formacions no són les millors per votar. A Sabadell hi ha un ampli espectre d’opcions no independentistes, des de l’esquerra fins a la dreta”, ha dit Domingo.

Societat Civil Catalana no demana el vot per a cap formació però en qualsevol cas com a condicionant a l’hora d’establir pactes sí esmenten que un ajuntament no entri a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) ni es pengi l’estelada a la façana dels ajuntaments.

Unes 60 persones han assistit a la presentació de Societat Civil Catalana, que s’ha fet a l’auditori del casal Pere Quart. Entre ells, l’alcaldable del PP, Esteban Gesa, i de Ciutadans, Joan Garcia, així com diversos representants d’aquestes dues formacions.

L’antítesi de l’ANC

L’acte de Societat Civil Catalana arriba una setmana després de la signatura dels compromisos de la principal entitat sobiranista, l’Assemblea Nacional Catalana, per part de tres partits locals: Convergència, ERC i la Crida per Sabadell. Així aquestes formacions es comprometen amb el procés sobiranista, proposaran l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per a la Independència i posaran en marxa campanyes informatives per donar a les eleccions del 27 de setembre caire de plebiscit (més info: ‘CiU, ERC i la Crida signen el document de l’ANC‘).

Societat Civil Catalana demana just el contrari: no votar a formacions sobiranistes, excloure a les municipals de qualsevol funcionalitat més enllà de la renovació dels consistoris i recordar que hi ha opcions no sobiranistes a les ciutats i municipis.

Foto portada: presentació de SCC, aquest dilluns al casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Comments are closed.