Foto portada: Terricabras i Fernàndez, a la plaça Gabriel Pujol. Autor: David B.

Terricabras (ERC) veu un “misteri” com es pot impugnar el 9N

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Cataunya al Parlament Europeu, el filòsofo Josep Maria Terricabras, ha assegurat aquest dissabte a Sabadell que impugar la nova consulta del 9N serà complicat per l’Estat i creu que la forma “serà un misteri”.

Terricabras ha participat en un acte a la plaça de Gabriel Pujol, amb Juli Fernàndez, candidat d’ERC a les municipals de 2015. El filòsof creu que impugnar un procés participatiu és molt difícil:

Què vols impugnar? Quin paper vols portar al Constitucional? Què diràs que han fet? És com dir, per què no anem tots al camp del Barça i cantem cançons i ballem sardanes? És molt semblant. Ara anirem als ajuntaments i lliurament, els que vulguin, donaran el seu nom i votaran. Això qui ho pot impugnar en una societat democràtica?”, s’ha preguntat.

L’eurodiputat, cap de llista d’ERC a les europees, ha participat en un acte de la campanya ‘Ara és l’hora’, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. “Anirem als locals que hem decidit i, lliurement, els que vulguin donaran el seu nom i votaran”, ha prosseguit. Tot i així, ha mostrat un cert desencís respecte al nou procés participatiu del 9N, pel que desitja igualment un “èxit rotund”.

“No podem pretendre que Brusel·les es pronunciï sobre la independència”

Arribat a Brusel·les i Estrasburg, seus del Parlament Europeu, fa només uns mesos, Terricabras manté que des de Catalunya “pensem que qualsevol cosa que fem se la miren” però “no és veritat”. Així mateix, ha dit que el Parlament Europeu no es pronunciarà sobre la independència de Catalunya. En canvi, “sí que han d’afavorir el principi democràtic que els catalans puguem votar”. L’eurodiputat creu que Catalunya ha d’oferir una imatge pro-europeista.

Foto portada: Terricabras i Fernàndez, a la plaça Gabriel Pujol. Autor: David B.

Comments are closed.