Ple Municipal - Albert Boada

Toc d’atenció dels sindicats al quatripartit d’esquerres

Comissions Obreres, UGT i el Sindicat de Policia Municipal donen un toc d’atenció al quatripartit que governa Sabadell per la seva política “continuïsta”. Els representants dels treballadors creuen que cal retornar a la plantilla tot el que se’ls deu.

En un posicionament unitari, els sindicats amb representació a l’Ajuntament sostenen que la plantilla municipal ha patit diverses retallades producte de les mesures aprovades pel govern central del PP i per la “pèssima gestió” de l’anterior govern municipal, que “va provocar un forat econòmic considerable”. Per això hi ha hagut acomiadaments (una vintena llarga de treballadors laborals l’any 2012), amortització de places i l’abandonament d’alguns drets contemplats al conveni, com les revisions urològiques i ginecològiques o el Fons d’Acció Social.

Però ara els sindicats creuen que cal un compromís de l’executiu per retornar tan aviat com sigui possible els drets “arrabassats”, entre altres coses, una part de la paga extra de 2012. Ja ho han fet altres administracions i no entenen perquè no ho fa l’ajuntament de Sabadell, que està fora des de l’any passat del seguiment continuat del ministeri d’Hisenda. “La situació de l’Ajuntament permet ara una altra lectura”, diuen CC.OO, UGT i SPPM-Cat.

Els sindicats lamenten que malgrat tot la política laboral que aplica el nou govern en molts aspectes representa una “continuïtat respecte al que ja coneixíem de governs anteriors”. A part dels drets arrabassats, sostenen que falta “diàleg real i voluntat d’arribar a acords” o prendre seriosament propostes com la carrera professional, la valoració dels llocs de treball o la promoció interna.

Foto portada: el regidor de Serveis Centrals i Recursos Humans, Albert Boada, en una imatge d’arxiu.

Comments are closed.