Foto portada: minuts de silenci, a la plaça del doctor Robert. Autor: J.d.A.

Tres mesos de presó dels ‘Jordis’

Tres minuts de silenci amb les llanternes dels telèfons mòbils enceses han protagonitzat la concentració en solidaritat amb Jordi Cuixar i Jordi Sànchez, empresonats a Soto del Real fa justament tres mesos. Prop de 3.000 persones hi han participat a Sabadell, entre elles, l’encara presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El president d’Òmnium, Jordi Sànchez, i el llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, van entrar en presó preventiva el 16 d’octubre per decisió de l’Audiència Nacional. Després ho van fer també bona part del govern destituït de Catalunya i ara mateix encara estan en presó preventiva, a Estremera, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn.

Els partits independentistes i entitats sobiranistes han convocat concentracions en solidaritat dels presos aquest dimarts. A Sabadell s’ha fet a la plaça del doctor Robert davant de prop de 3.000 persones. Entre elles, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que deixarà aquest dimecres el càrrec.

El coordinador de SBDxI, Francesc Baró, dirigint-se als assistents. Autor: J.d.A.
El coordinador de SBDxI, Francesc Baró, dirigint-se als assistents. Autor: J.d.A.

L’acte ha consistit en la lectura d’un manifest, on es denuncia que els va empresonar un tribunal sense competències per a fer-ho i considerant que s’estan vulnerant els drets civils dels tres diputats electes. El president de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, insisteix que estan “segrestats” per l’Estat espanyol, i demana que continuïn les accions de suport i solidaritat als presos.

Durant l’acte s’han fet tres minuts de silenci amb les llums dels telèfons mòbils encesos i s’ha llegit una carta de Jordi Cuixart a la periodista Empar Moliner i una missiva de la filla de Jordi Sànchez destinada al seu pare.

L’acte ha comptat amb la interpretació del Cant dels ocells i ha acabat amb Els Segadors. 

Foto portada: minuts de silenci, a la plaça del doctor Robert. Autor: J.d.A.

Comments are closed.