Tret de sortida a la campanya del 27S

La campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre ja ha començat. Uns comicis diferents fins i tot en els adjectius ja que mentre per uns són plebiscitàries per altres són constituents, per alguns són unes autonòmiques més i en el fons tothom conclou que són ben especials.

És el primer cop que la formació que ha conduït l’autonomia catalana durant 30 anys es presenta per separat, Convergència Democràtica de Catalunya ara de la mà d’Esquerra Republicana a Junts pel Sí, i Unió Democràtica en solitari. Ciutadans i Catalunya sí que es pot, que aplega ICV-EUiA i Podemos, lluitaran per ser la principal alternativa, mentre que les ofertes clàssiques del PSC i PP preveuen un cert declivi. Just al contrari que la rupturista CUP, que pot duplicar o triplicar els seus tres diputats actuals.

La campanya electoral ha començat a Sabadell a la seu d’Unió, on el diputat sabadellenc Toni Font (número 7 a la llista) ha protagonitzat una enganxada de cartells simbòlica. Una hora més tard, la CUP ha deixat petit l’auditori del carrer Lacy, obligant a tallar el carrer al trànsit, amb un acte encapçalat pel seu candidat a la Generalitat Antonio Baños i l’actual portaveu David Fernández.

Catalunya sí que es pot, que aplega a diverses famílies de l’esquerra, ha donat el tret de sortida a la campanya a l’escala del Mercat Central. El candidat Joan Berlanga, portaveu d’Unitat pel Canvi, ha mantingut que conceben les autonòmiques com a “constituents” i una “oportunitat per canviar l’estatus quo”. A les 22 hores ha començat la campanya el PSC. El seu candidat Pol Gibert ha celebrat l’enquesta del CIS, ja que mostra una recuperació del vot socialista: “veiem amb il·lusió com la nostra proposta sensata va quallant”. A les 23 hores, Ciutadans, al bell mig de la plaça de Catalunya, ha començat campanya, amb l’objectiu de tenir dos diputats sabadellencs, Joan Garcia (11) i Laura Vílchez (16). “Volem fer una crida a la participació i lluitarem per mobilitzar els districtes més abstencionistes a les autonòmiques perquè aquestes són unes eleccions molt importants”, ha dit Garcia.

Junts pel Sí

Finalment, la llista de Junts pel Sí, que aplega Convergència i ERC amb el suport d’independents, la gran favorita per guanyar les eleccions del 27 de setembre, ha iniciat la campanya a les 23.30 hores a la plaça del doctor Robert. El diputat Marc Sanglas ha assegurat que són unes eleccions “històriques; les de la nostra vida” i ha mantingut que la nit del 27 de setembre es comptaran els vots com a sí o no a la independència de Catalunya. El Partit Popular no ha fet acte d’inici de campanya a Sabadell.

Actes de tot tipus

Comencen ara dues setmanes que portaran als principals líders catalans gairebé en la seva totalitat a Sabadell: Artur Mas, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier Garcia Albiol, tenint en compte que Lluis Rabell, Antonio Baños o Ramon Espadaler ja han visitat Sabadell en els últims dies. En algun cas vindran acompanyats dels seus homòlegs estatals: cap de setmana del 19 i 20 de setembre està previst un acte de Pablo Iglesias (Podemos) a Sabadell mentre que no es descarten altres intervencions.

I és que hi ha un cert consens en que el resultat del 27S es juga especialment a la corona metropolitana. I aquí Sabadell hi té molt a dir.

Comments are closed.