Mosaic SBDxI a Sabadell

Un miler de persones reclamen de nou la consulta

Sabadell per la Independència, secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, ha tancat amb èxit el mosaic per reclamar la consulta del 9 de novembre, que han organitzat aquest Onze de setembre a la plaça Sant Roc.

Segons la portaveu de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón, més d’un miler de persones s’han concentrat a la plaça. Els grups s’han dividit en tres columnes, sortides de la plaça de l’Imperial, la plaça del Mercat i la plaça Marcet. Els primers en arribar han estat els de l’Imperial, que cap a les 10.30 hores ja han entrat a la plaça Sant Roc a ritme de les gralles. Després han arribat els de la plaça del Mercat pel carrer d’Advocat Cirera i finalment, ja gairebé a les 11, els de la plaça Marcet. També molts ciutadans han participat al mosaic o l’han vist des de plaça sense venir de cap grup

Cap a les 11 i durant uns minuts les persones que han estat repartides a la plaça amb cartolines vermelles o bé grogues les han aixecat, dibuixant un gran ‘9N’ en lletres vermelles i fons blanc, que reclamava així de forma visual la celebració de la consulta per la independència de Catalunya el proper 9 de novembre, tal com van pactar fa uns mesos les forces polítiques que donen suport a l’anomenat procés sobiranista (Convergència, ERC, Unió, ICV, EUiA i la CUP). Durant el mosaic dues consignes s’han anat repetint, sovint trepitjant-se l’una a l’altra: ‘Volem votar!’ i ‘Independència’.

A continuació, Sabadell per la Independència ha llegit les desenes d’entitats locals que s’han sumat a les seves peticiosn, i la coordinadora, Montserrat Chacón, s’ha dirigit als presents, reclamant la consulta i posant per sobre de la legalitat vigent la reclamació del poble català. Chacón ha manifestat que la reivindicació a favor del dret a decidir no s’aturarà i ha convidat tothom a sumar-se a la mobilització d’aquest Onze de setembre a Barcelona.

Finalment, Chacón, i la presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, han fet entrega a l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez (PSC) els compromisos per la consulta. L’entrega s’ha fet a la plaça, gairebé a la porta del consistori, i ha comptat amb l’assistència dels portaveus municipals de PSC, CiU, Entesa, ICV i EUiA. No així del PP, que no ha participat de cap acte de la Diada aquest any, tampoc de l’institucional (més info: ‘Un acte institucional vingut a menys‘).

Desenes de militants i simpatitzants de l’ANC s’han dirigit a partir del migdia cap a Barcelona. Molts han baixat cap a la Rambla i agafar així els Ferrocarrils de la Generalitat. Altres ho han fet en Renfe i també una bona part ho fan en autocar.

Si heu viscut la Diada amb intensitat i voleu que publiquem les vostres fotos ho podeu fer etiquetant-les amb l’etiqueta #VSabadell a Facebook, Twitter, Instagram o enviant-les a redaccio@isabadell.cat

One Comment