Diada Catalunya

Un acte institucional vingut a menys

Puntualment a les 10 del matí s’ha iniciat l’acte d’ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís Companys davant de la Masia de Can Rull al parc de Catalunya.

La hissada de la bandera per part dels agents de gala de la policia municipal de Sabadell acompanyats pel Cant de la Senyera interpretat per la coral La Carena, dirigida per Marc Alguersuari, ha donat inici a l’acte. La mateixa coral ha interpretat el Cant de la pau que ha donat pas a la lectura del manifest institucional a càrrec dels Castellers de Sabadell, de la mà de Montserrat Cortés. El manifest s’ha basat en els fets històrics del poble de Catalunya.

El poble de Catalunya, al llarg de la seva història, ha demostrat voluntat de construcció i ha exercit democràticament l’autogovern amb l’objectiu de millorar el progrés, el benestar i la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania, i de reforçar la cultura pròpia i la identitat col·lectiva. Els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya mai no han esperat el futur, sempre han sortit a buscar-lo”.

Acte seguit s’ha iniciat l’ofrena floral iniciada pels membres del consistori i seguida amb prop d’una trentena d’entitats culturals i esportives de la ciutat i de partits polítics.

Diada Catalunya
Ofrena floral de l’acte de commemoració de la Diada de Catalunya. Autor: David B.

L’acte ha comptat amb la presència de tots els partits polítics amb representació a l’ajuntament excepte el Partit Popular, i Ciutadans (més info: PP i Ciutadans no celebren la Diada).

Els segadors, himne nacional de Catalunya, ha posat el punt i final a un discret acte, més curt que en altres ocasions i amb menys públic, segurament a causa a la crida feta per l’ANC i per Sabadell per la independència en la cercavila i posterior mosaic que s’han realitzat pràcticament a la mateixa hora al centre de la ciutat (més info: ‘Un miler de persones reclamen de nou la consulta‘). En els dos darrers anys, a causa de la Via Catalana i la V, l’acte institucional es fa a les 10 hores i ha perdut assistència.

Foto portada: Lectura del manifest a càrrec dels Castellers de Sabadell. Autor: David B.

One Comment