Foto portada: la comissió Institut Can Llong, entrant a Serveis Territorials d'Ensenyament. Autor: cedida.

Unanimitat política a favor de l’escola Virolet i l’institut Can Llong

L’ajuntament de Sabadell aprovarà demà amb el suport dels vuit grups polítics que conformen el ple una moció a favor de la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut a Can Llong. Es vol pressionar al departament d’Ensenyament per incloure les inversions en els pressupostos de la Generalitat.

El consistori ha cedit els terreys per ubicar tant l’escola, prop de la via de Renfe al seu pas per Can Llong, i l’institut, on ara hi ha l’escola Virolet en cargoleres. Amb la moció, es vol pressionar l’administració competent: la Generalitat de Catalunya. La moció, si no hi ha canvis imprevistos, tindrà el suport de tots els grups, tant dels que formen l’executiu local (UpC, ERC, Crida i Guanyem) com de l’oposició (PSC, CiU, C’s i PP). Tant Esquerra com Convergència, que finalment s’ha sumat a la moció, governen a la Generalitat.

El text que s’aprovarà insta a la Generalitat a construir de forma immediata i urgent els edificis definitius pels dos centres escolars. Cal que en els pressupostos 2016-2017 es contemplin les partides per sufragar les obres.

Pressió ciutadana

En les darreres setmanes, una comissió formada per les AMPES de les tres escoles del barri i l’institut han fet diverses accions reivindicatives a favor de la reclamació. Entre altres, van recollir més de 4.000 signatures i van omplir de pancartes bona part dels balcons de Can Llong. Una portaveu de la comissió llegirà la moció.

El Mapa Escolar de Sabadell, aprovat l’any 2003, preveia la necessitat d’un institut a Can Llong el curs 2013-2014.

Foto portada: entrega de les signatures de la Comissió Institut als serveis territorials d’Ensenyament. Autor: cedida.

Comments are closed.